Veľkolepá rozlúčka s Višňovským: Nastúpia legendy Slovana a majstri sveta

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 10:36 • 2 min
Veľkolepá rozlúčka s Višňovským: Nastúpia legendy Slovana a majstri sveta

BRATISLAVA - Bývalý slovenský hokejový reprezentant a majster sveta z Göteborgu 2002 Ľubomír Višňovský dá definitívnu bodku za svojou úspešnou kariérou vo štvrtok 11. augusta, keď sa na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave uskutoční jeho rozlúčkový zápas. Ako informoval denník Šport vo svojom štvrtkovom vydaní, na duel príde množstvo hviezd slovenského hokeja.

slovakia

left justify in out

Proti sebe by mali nastúpiť výber legiend Slovana Bratislava a tím zlatých medailistov z Göteborgu 2002 a ďalších reprezentantov. Exhibícia s charitatívnym podtónom bude zároveň aj Višňovského poďakovaním fanúšikom.

 

Charizmatický obranca ukončil kariéru zo zdravotných dôvodov po vypadnutí Slovana Bratislava v 1. kole play off KHL s CSKA Moskva, "belasým" predtým pomohol po dvojročnej odmlke k postupu do vyraďovacej časti. Po poslednom zápase pripravili fanúšikovia populárnemu "Višňovi" veľké ovácie.

 

Tridsaťdeväťročný Višňovský vybojoval v minulosti so Slovanom tri extraligové tituly. Počas kariéry sa výrazne presadil aj v zámorskej NHL, kde obliekal dresy Los Angeles Kings, Edmontonu Oilers, Anaheimu Ducks a naposledy New Yorku Islanders. V 883 dueloch základnej časti profiligy nazbieral dokopy 495 bodov (128+367), v 28 dueloch play off pridal osem asistencií. Bol jedným z hlavných strojcov úspechov Slovenska na medzinárodnej scéne, má kompletnú medailovú zbierku z MS a zahral si na štyroch zimných olympijských hrách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona