Veľké zmeny v #Sieti: Beblavý neverí Procházkovi, vzdal sa funkcie podpredsedu

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 19:55 • 2 min
Veľké zmeny v #Sieti: Beblavý neverí Procházkovi, vzdal sa funkcie podpredsedu

BRATISLAVA – Strana #Sieť po zlých výsledkoch vo voľbách zažíva ďalší šok. Podpredseda strany Miroslav Beblavý sa vzdal svojej funkcie.

slovakia

left justify in out

"Dôvodom je vážne narušenie mojej dôvery v predsedu strany Radoslava Procházku, ktoré vyplýva nielen z medializovaných informácii, ale aj z priebehu pondelkového predsedníctva strany," napísal bývalý člen strany SDKÚ na svojom Facebooku.

 

Beblavý však poslancom za stranu ostáva. „Na druhej strane cítim záväzok voči 36 485 voličom, ktorí mi dali osobne svoj hlas, ale aj 146 205 voličom, ktorí dali hlas SIETi a zostavám poslancom NR SR za SIET,“ dodáva Beblavý.

 

Priatelia, prave som sa vzdal funkcie podpredsedu strany SIET. Dovodom je vazne narusenie mojej dovery v predsedu strany...

Posted by Miroslav Beblavy on Wednesday, March 9, 2016

 

Svoje stanovisko by prehodnotil, "ak by sa vedenie strany napriek svojim sľubom, potrebám Slovenska a vôli voličov zjavne vyjadrenej vo voľbách rozhodlo vytvoriť vládu so stranou Smer-SD".

 

Líder strany Procházka v reakcii na Beblavého rozhodnutie odkázal, že #Sieť nie je kŕdeľ vrabcov, ktorý sa rozpŕchne pri prvom výstrele. "Naopak, všetky svoje vnútorné témy si vyriešime v súlade s našimi pravidlami a procesmi. Tí, ktorí túžili po rýchlom úspechu a úžitku, sú sklamaní, ale jadrom #Siete sú a zostanú ľudia, ktorí z nej urobia dlhý a dobrý príbeh," uviedol.

 

Podpredseda strany Andrej Hrnčiar je sklamaný, že Beblavý oznámil odstúpenie prostredníctvom médií, a nie na straníckej pôde. Prekvapil ho aj dôvod, ktorým Beblavý vysvetlil svoje rozhodnutie.

 

"Bol to práve Radoslav Procházka, kto navrhol uznesenie, aby sme odmietli ísť rokovať so Smerom-SD," povedal pre TASR Hrnčiar. Poprel, že by Procházka presviedčal predsedníctvo o zostavení vlády so Smerom-SD. Zdôraznil, že jeho dôveru Procházka má.

 

Medializovanými informáciami myslí Beblavý Procházkove stretnutie s predstaviteľmi Smeru. O tomto stretnutí sa viac dočítate TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies