Veľké zmeny v Senici: Končia Kóňa, Majtán, Opiela aj Čermák

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 11:31 • 2 min
Veľké zmeny v Senici: Končia Kóňa, Majtán, Opiela aj Čermák

SENICA - Vedenie FK Senica chce od ďalšej sezóny dať ešte väčší priestor mladým futbalistom z vlastnej liahne. Preto sa v tomto týždni dohodlo s niektorými staršími hráčmi, s ktorými od budúceho ročníka neráta, že dostanú od klubu voľné ruky pri hľadaní nového angažmánu. Vedenie klubu sa takto dohodlo s Tomášom Kóňom, Tomášom Majtánom, Lukášom Opielom a Pavlom Čermákom.

slovakia

left justify in out

"Ide o obojstranne prospešné a korektné dohody. V prípade, ak si chalani nič nenájdu, nie je vylúčené, že niektorí z nich začnú spolu s naším tímom aj letnú prípravu," informoval na klubovom webe športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo.

 

Spomenutí futbalisti by sa nemali objaviť už ani v zostave trénera Eduarda Pagáča, ktorý povedie mužstvo do konca aktuálnej sezóny. "Chceme dať väčší priestor našim mladým futbalistom. Vyše roka už viacerí trénujú spolu s A-tímom, naskakujú i do zápasov. Teraz mnohí z nich budú mať šancu hrať od začiatku a ukázať sa. Nič výnimočné nerobíme, len napĺňame filozofiu klubu, ktorá je u nás dlhodobo definovaná," podotkol Vrťo.

 

Zrejme najväčším prekvapením je odchod Tomáša Kóňu, súčasného kapitána Senice. Dohoda o tzv. voľných rukách pri hľadaní nového angažmánu bola obojstranná. "Tomáš by mal byť voľným hráčom, skúsi si nájsť niečo nové. Veríme, že na Senicu nezabudne, veď tu prežil významnú časť svojej kariéry," dodal Dušan Vrťo, ktorého doplnil aj samotný hráč. "Na Senicu budem vždy rád spomínať. Uvidíme, kam povedú moje kroky. Možno tu ešte napokon zostanem, no v tejto chvíli je situácia taká, že si hľadám nový klub. So Senicou som sa dohodol korektne, priamo. Chápem krok vedenia klubu a plne ho rešpektujem," povedal 31-ročný univerzál stredu poľa pochádzajúci z Nitry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies