Veľké švédske médiá konečne priznali pravdu, kto pácha sexuálne delikty v krajine

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 13:45 • 2 min
Veľké švédske médiá konečne priznali pravdu, kto pácha sexuálne delikty v krajine

ŠTOKHOLM - Keď prednedávnom jedno veľké švédske médium zverejnilo štúdio o tom, že migranti tvoria väčšinu odsúdených za skupinové znásilnenie, teraz sa s podobnou štúdiou pridal aj populárny Aftonbladet. Pritom švédsky mediálny mainstream tieto fakty dlhodobo popieral.

slovakia

left justify in out

Nová štúdia sa pozrela na 112 mužov a chlapcov odsúdených za skupinové znásilnenie a zistila, že 82 z nich sa narodilo v inej krajine. Bolo by však chybou myslieť si, zvyšní tridsiati sú svetlovlasí Švédi. Ide iba o ľudí, ktorí sa vo Švédsku narodili.

 

Významným zistením bol fakt, že počet skupinových znásilnení rastie. Zatiaľ čo v roku 2013 zaň bolo odsúdených 11 ľudí, v roku 2017 ich bolo 29. Väčšina expertov pritom nebola prekvapená tým, že migranti sú v prípadoch skupinových znásilnení zastúpení najviac.

 

„Nespochybňujem, že je tu zrejmý prebytok (páchateľov z migrantského prostredia). Sú tu kultúrne rozdiely, ktoré nevylučujem. Ale hrá to úlohu? Je len málo kultúr, ktoré takéto chovanie dovoľujú,“ hovorí profesor kriminológie Henrik Tham.

 

Obecné zistenia médií potvrdzujú to, o čom sa hovorí už dlho. Tak ako švédsky policajt Peter Springare, ktorý ako prvý policajt verejne prehovoril o tom, čomu a komu policajti čelia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies