Veľké spoločnosti považujú Čínu za najvýznamnejšiu krajinu budúcnosti

NETKY.SK • 4 Február 2013, 08:29 • 2 min
Veľké spoločnosti považujú Čínu za najvýznamnejšiu krajinu budúcnosti

Veľké spoločnosti považujú Čínu za najvýznamnejšiu krajinu budúcnosti - Svet Kvôli pretrvávajúcej nepriaznivej ekonomickej situácii je o raste svojej spoločnosti v nasledujúcom roku presvedčených iba 36 % generálnych riaditeľov (CEOs) vo svete. Na to, aby

slovakia

left justify in out

imgKvôli pretrvávajúcej nepriaznivej ekonomickej situácii je o raste svojej spoločnosti v nasledujúcom roku presvedčených iba 36 % generálnych riaditeľov (CEOs) vo svete. Na to, aby vybudovali organizácie, ktoré budú schopné prežiť a bude sa im dariť aj v nestabilných časoch, volia riaditelia tri základné stratégie. Prvou je zameranie sa na oblasti ponúkajúce príležitosti, nasleduje koncentrácia na zákazníka a nakoniec zlepšenie prevádzkovej efektívnosti. Vyplýva to z prieskumu medzinárodnej poradenskej spoločnosti PwC.

"Takmer polovica CEOs vkladá svoje nádeje do rastu v rámci existujúcich trhov, zatiaľ čo iba 25 % hľadá riešenie vo vývoji nových produktov. Iba 17 % CEOs plánuje realizovať nové fúzie a akvizície. Top regiónmi pre nich sú Severná Amerika a západná Európa, pričom je tu náznak stratégie, že generálni riaditelia sa snažia využiť neľahkú ekonomickú situáciu pre získanie svojej výhody," vysvetlil globálny vedúci partner PwC Dennis M. Nally.

Čína vedie zoznam krajín, ktoré sú považované za najvýznamnejšie z pohľadu budúceho rastu. Na prvej pozícii ju uviedlo 31 % generálnych riaditeľov, za ňou nasledujú Spojené štáty (23 %), Brazília (15 %), Nemecko (12 %) a India (10 %). Indonézia sa prvýkrát dostala medzi top 10 krajín, dve priečky pred Japonskom.

Takmer polovica riaditeľov (49 %) považuje zmenu nákupných návykov spotrebiteľov za vážnu hrozbu a 51 % uviedlo, že ich investičnou prioritou pre nastávajúcich 12 mesiacov je rozšírenie zákazníckej základne. Až 82 % CEOs plánuje zmeny v stratégii rozširovania zákazníckej bázy a udržania si zákazníkov.

Zlepšenie prevádzkovej efektívnosti je takisto pre väčšinu generálnych riaditeľov top prioritou. Viac než tri štvrtiny (77 %) CEOs vlani realizovalo opatrenia na zníženie nákladov a 70 % tak zamýšľa urobiť v nadchádzajúcom roku. Za posledných 12 mesiacov 48 % oslovených riaditeľov zvýšilo počet svojich zamestnancov a 25 % ich udržalo na nezmenenej úrovni.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies