Veľké sklamanie pre Kanadu: Stamkos nepôjde Soči, lekári ho nepustili!

NETKY.SK • 6 Február 2014, 07:34 • 2 min
Veľké sklamanie pre Kanadu: Stamkos nepôjde Soči, lekári ho nepustili!

TAMPA - Snaha útočníka Tampy Bay Stevena Stamkosa sa neskončila úspechom a hviezda Lightning sa nepredstaví v drese kanadskej hokejovej reprezentácie na zimných olympijských hrách v Soči. Lekári po stredajších vyšetreniach holennej kosti pravej nohy nemohli dať Stamkosovi zelenú pre odchod do Ruska.

slovakia

left justify in out

Zlomenina stále nie je doliečená a útočník musí ešte dva až tri týždne pauzovať. Pôvodne chcel hrať už počas najbližšieho víkendu.

"Po preskúmaní všetkých snímkov lekári jasne povedali, že holenná kosť nie je úplne doliečená. Stamkos sa preto nemôže zapojiť do zápasov," uviedol podľa NHL.com generálny manažér kanadskej reprezentácie Steve Yzerman. Meno náhradníka oznámia Kanaďania do 48 hodín. Medzi kandidátmi sú predovšetkým Martin St. Louis z Tampy, Claude Giroux z Philadelphie či Eric Staal z Caroliny. 

Stamkos si zlomil nohu 11. novembra 2013 v zápase proti Bostonu po náraze do bránkovej konštrukcie. V posledných dňoch už trénoval s hokejistami Tampy a robil všetko pre návrat na ľad. "Dnešok je pre mňa veľmi nešťastný. Robil som všetko možné, aby sa zranená noha doliečila do začiatku ZOH. Bohužiaľ, nedá sa to ovplyvniť. Dôležité je dlhodobé zdravie, preto nemôžem reprezentovať Kanadu, aj keď by som veľmi chcel," povedal Stamkos. 
Stamkos stihol do zranenia odohrať sedemnásť zápasov, v ktorých strelil štrnásť gólov a pridal deväť asistencií. Informácie zverejnil web NHL.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies