Veľké prestupy brankárov v NHL, švédska legenda po 15-tich rokoch opúšťa New York

NETKY.SK • 10 Október 2020, 15:28 • 2 min
Veľké prestupy brankárov v NHL, švédska legenda po 15-tich rokoch opúšťa New York

Niekoľko dní sa o tom v zákulisí nahlas hovorilo a po otvorení trhu s voľnými hráčmi v zámorskej hokejovej NHL je to skutočnosťou.

slovakia

left justify in out

Do Caps

Skúsený švédsky brankár po dlhých pätnástich sezónach v profilige bude chytať za iný klub ako New York Rangers. Tridsaťosemročný rodák z Aare sa totiž dohodol na spolupráci s tímom Washington Capitals, podpísal zmluvu na jednu sezónu v hodnote 1,5 milióna dolárov.

 

img


"Henrik je jedným z najlepších brankárov v histórii NHL. Má mnoho skúseností a stále je v bránkovisku skvelý, môže náš tím skvele doplniť v boji o Stanleyho pohár," vyhlásil na klubovom webe viceprezident a generálny manažér Washingtonu Capitals Brian MacLellan.

 

Kariéra v Rangers 

Lundqvista v závere septembra klub New York Rangers vykúpil zo zmluvy a získal 3,7 milióna na platy iných hráčov. Švéd počas 15 sezón v tíme Rangers odchytal 887 zápasov s bilanciou 459 víťazstiev, 310 prehier a 96 prehier po predĺžení alebo nájazdoch a priemerom 2,43 inkasovaného gólu. Aj pre Lundqvista však platí, že vek sa nedá zastaviť a v uplynulej sezóne sa ako 38-ročný predstavil v bránke Rangers už len 30-krát (10-12-3) plus dve súťažné vystúpenia pridal v neúspešnom play-off.

 


"Pôsobiť v tomto klube boli pre mňa radosť aj hrdosť zároveň. Som vďačný za šancu aj dlhodobú dôveru. Tiež za všetky priateľstvá a spomienky, ktoré sa vytvorili počas rokov, keď som si obliekal dres v červenej, bielej a modrej farbe. Vždy si budem vážiť svoj čas strávený v tíme Rangers," uviedol Lundqvist.

 

Tímový úspech mal už na dosah 
Počas 15 rokov prekonal niekoľko klubových rekordov a pridal aj viacero individuálnych ocenení. V roku 2012 si prevzal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára NHL a o dva roky neskôr si zachytal vo finále bojov o Stanleyho pohár (NY Rangers prehral s Los Angeles Kings 1:4).

 

img

 

päťkrát sa stal súčasťou výberového podujatia All-Star Game. V roku 2006 sa v Turíne stal olympijským víťazom a zlato z majstrovstiev sveta má z roku 2017 z Kolína nad Rýnom a Paríža.

 

Capitals prišli o brankára 

Lundqvist bude pravdepodobne jednotkou v bránke Capitals. Z Washingtonu sa totiž šťahoval brankár, ktorý pomohol Capitals vychyťať Stanley Cup. Braden Holtby mieri do tímu, ktorý v poslednom playoff viac ako prekvapil. Mladý tím Vancouver Canucks vyradil v prvom kole vyraďovačky obhajcu Stanley Cupu z minulej sezóny St. Louis Blues. 

 

img

 

Činnosť mimo ľadu

Lundqvist sa počas kariéry prezentoval aj v charitatívnych projektoch a to najmä s bývalým tenistom Johnom McEnroeom. Jeho nadácia Henrika Lundqvista sa usiluje o vytvorenie pozitívnych zmien v živote detí a dospelých prostredníctvom vzdelávania a zdravotnej starostlivosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies