Veľké povodne ohrozujú mestá na východe krajiny

NETKY.SK • 3 Február 2012, 08:25 • 2 min
Veľké povodne ohrozujú mestá na východe krajiny

Veľké povodne ohrozujú mestá na východe krajiny - Svet Rozsiahle záplavy na východe Austrálie odrezali dnes od sveta vyše 11. 000 ľudí, ďalšie tisíce obyvateľov úrady evakuovali z ich domovov.

slovakia

left justify in out

img

Rozsiahle záplavy na východe Austrálie odrezali dnes od sveta vyše 11.000 ľudí, ďalšie tisíce obyvateľov úrady evakuovali z ich domovov. Zásoby do zaplavených oblastí musia dodávať vojenské helikoptéry.
      Ohrozené sú časti štátov Nový Južný Wales a Queensland.
      "Zo vzduchu to vyzerá ako vnútrozemské more," zhodnotil situáciu premiér Nového Južného Walesu Barry O'Farrell. 
      Mesto Moree čelí najhorším povodniam za viac ako 35 rokov, príkaz na evakuáciu dostalo vyše 2000 ľudí. Hladina miestnej rieky Mehi podľa úradov už dosiahla maximum, záplavy však budú pretrvávať ešte niekoľko dní. 
      "Keď letíte nad centrom mesta, sú tam ulice, ktoré vyzerajú ako kanály, hodiace sa skôr do Benátok, než na severozápad Nového Južného Walesu," konštatoval O'Farrell o meste Moree.
      V Queenslande v meste Mitchell museli evakuovať zhruba 200 ľudí po tom, ako voda zaplavila ich domovy. Informovala o tom spravodajská stanica BBC.
      Premiérka Queenslandu Anna Blighová uviedla, že evakuovaná bola aj miestna nemocnica a uzavrieť museli päť škôl pre obavy z možného zvyšovania hladiny rieky Maranoa na rekordnú desaťmetrovú úroveň.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona