Veľké nemecké letiská vo štvrtok postihne mohutný štrajk

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 08:24 • 2 min
Veľké nemecké letiská vo štvrtok postihne mohutný štrajk

FRANKFURT - Pracovníci veľkých nemeckých letísk budú vo štvrtok dopoludnia štrajkovať za lepšie mzdy.

slovakia

left justify in out

Podľa utorňajšieho vyhlásenia odborového združenia Verdi sa tak pripoja k širšej akcii pracovníkov verejného sektora. Verdi zastupujúci 6000 štátnych zamestnancov letísk v tejto súvislosti vyzval svojich členov na všetkých veľkých letiskách na niekoľkohodinový štrajk. Týkať sa to bude Kolína, Hamburgu, Mníchova či Frankfurtu ako jedného z najvyťaženejších letísk v Európe, kde sa konal štrajk aj vo februári. Nemecký vlajkový dopravca Lufthansa avizuje na štvrtok veľké problémy vrátane zdržaní či rušenia letov.

 

Odborári pre svoje viac ako dva milióny členov v službách štátu požadujú zvýšenie miezd o 3,5 percenta a k tomu ďalších sto eur mesačne. Vláda so zvýšením platov súhlasí, no nechce splniť požiadavky odborov. Minister vnútra Thomas de Maiziere ich označil za "prehnané".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies