Veľké Leváre: Horí les pri železnici, vlaky nejazdia

NETKY.SK • 8 August 2013, 17:39 • 2 min
Veľké Leváre: Horí les pri železnici, vlaky nejazdia

BRATISLAVA - Veľký požiar zachvátil územie medzi Moravským Svätým Jánom a Veľkými Levármi. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Daniela Kapustová, oheň sa od železničnej trate vo Veľkých Levároch dostal do borovicového lesa. Na mieste zasahujú hasiči, požiar vypukol dnes poobede.

slovakia

left justify in out

Pre požiar medzi týmito obcami nejazdia vlaky. Približne od 14:00 nejazdia vlaky na trati Veľké Leváre-Sekule-Kúty. Zabezpečená je náhradná autobusová doprava. Medzinárodné vlaky chodia po obchádzkovej trase, potrebné je rátať s dvadsaťminútovým zdržaním, informovala hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová.

Požiar spozorovali v blízkosti farmy v obci Veľké Leváre. Pri požiari zasahuje 40 profesionálnych hasičov z Bratislavy, Malaciek, Senice, Trnavy, Pezinka, Senca a z Piešťan. Pomáhajú im aj dobrovoľní hasiči zo Sekúl, Kútov, Moravského sv. Jána a Borkého sv. Jána. Hasiči si vyžiadali aj vrtuľník, ktorý zmonitoruje okolie a zabezpečí dodávku vody. Keďže ide o ťažko dostupný terén, hasiči potrebujú aj ťažkú techniku, informovala Silvia Jančovičová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona