Veľké hviezdy v Anglicku sa rozhodli bojkotovať sociálne médiá

NETKY.SK • 19 Apríl 2019, 11:52 • 2 min
Veľké hviezdy v Anglicku sa rozhodli bojkotovať sociálne médiá

LONDÝN/BRATISLAVA - O tom čo dokážu vyjadrenia na sociálnych sieťach sme sa presvedčili aj po hokejových majstrovstvách sveta juniorov v hokeji, a ostrej kritike trénera Bokroša svojimi zverencami. problémy so sociálnymi médiami zaregistrovali aj v Anglicku.

slovakia

left justify in out

Futbalisti na Britských ostrovoch sa rozhodli bojkotovať sociálne médiá. Cieľom má byť zabezpečenie väčšej ochrany zo strany médií a futbalových inštitúcií pred rasizmom. Bojkot prichádza po sérii rasistických prejavov voči hráčom na ihrisku a taktiež v online priestore.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NoRacism (@say_no_to_racismo),

 

Na konci marca sa rasisticky prejavili fanúšikovia Čiernej Hory voči anglickým reprezentantom počas domáceho kvalifikačného zápasu EURO 2020 (1:5). V priebehu apríla sa s rasizmom stretol obranca Tottenhamu Hotspur Danny Rose a tiež útočník FC Liverpool Mohamed Salah.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#enough

Príspevok, ktorý zdieľa Paul Rachubka (@paulrachubka),

 

"Futbal má problém s rasizmom. Nechcem, aby v budúcnosti zažívali hráči to, čo som si prežil vo svojej kariére ja. Sociálne médiá a riadiace orgány vo futbale robia málo pre ochranu pred týmto nechutným zneužívaním," uviedol Rose podľa agentúry dpa.

 

Bojkot sa koná od piatka 9.00 h do soboty 9.00 h. Futbalisti zverejňujú svoju podporu príspevkom s heštegom "Enough" (Dosť).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona