Veľké gesto: Talianska babička (90) sa odsťahovala z bytu a ponúkla ho zúfalým utečencom

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 06:32 • 2 min
Veľké gesto: Talianska babička (90) sa odsťahovala z bytu a ponúkla ho zúfalým utečencom

RÍM - Starú dámu zo severného Talianska tak dojali tragédie lodí s utečencami v Stredozemnom mori, že sa rozhodla odsťahovať zo svojho domova na predmestí Padovy a uvoľniť priestor migrantom. Informovali o tom vo štvrtok talianske médiá a tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Mara Gambatová (90) sa odsťahovala po tom, ako sa dozvedela o nehode z 18. apríla, pri ktorej zahynulo na mori až 800 utečencov, napísali noviny Corriere del Veneto. Žena uvoľnila svoj byt v Rubane, na predmestí Padovy, a presťahovala sa do iného bytu v centre Padovy, ktorý tiež vlastní. Svoj bývalý domov prenechala katolíckej charitatívnej organizácii, ktorá ho využíva ako ubytovanie pre desiatich žiadateľov o azyl zo západoafrických krajín Gambia a Guinea-Bissau.

 

Katolícka organizácia dostala ponuku na prenajatie bytu za polovicu trhovej ceny. "Keď sa v televízii dozvedela o tých 800 ľuďoch, ktorí zahynuli pri potopení lode na mori, a keď videla, aký bezmocný je štát a verejné úrady, rozhodla sa niečo urobiť," povedal príbuzný ženy Sergio Ventura pre miestne noviny.

 

Gambatová pochádza z Benátska, jedného zo severotalianskych regiónov, ktoré odmietajú pokusy Ríma preposielať člny s utečencami z južných regiónov inde - prístavy na juhu Talianska sú totiž prvými lokalitami, kam migranti dorazia po plavbe cez Stredozemné more.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies