Veľké gesto brazílskych klubov: Ponúkli klubu Chapecoense svojich hráčov

NETKY.SK • 30 November 2016, 09:49 • 2 min
Veľké gesto brazílskych klubov: Ponúkli klubu Chapecoense svojich hráčov

RIO DE JANEIRO - Tri popredné brazílske futbalové kluby vyhlásili, že ponúknu Chapecoense svojich hráčov po tom, ako spomenutý účastník tamojšej najvyššej súťaže prišiel pri pondelkovom leteckom nešťastí o takmer celé mužstvo.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, pri havárii lietadla neďaleko kolumbijského Medellína prišlo o život až 75 ľudí. Na palube bolo 22 hráčov tímu Chapecoense, realizačný tím a vedenie mužstva, ako aj dve desiatky novinárov, ktorí mali informovať o finálovom zápase Juhoamerického pohára (Copa Sudamericana) proti tímu Atlético Nacional. Medzi tými, čo prežili, je šesť ľudí. Trio futbalistov: obrancovia Alan Ruschel a Hélio Hermito Zampier Neto a brankár Jackson Follmann. Iný gólman Marcos Danilo skonal v nemocnici. Ďalší traja preživší sú novinár Rafael Valmorbida a členovia posádky Ximena Suárezová a Erwin Tumiri.

 

Kluby Flamengo Rio de Janeiro, čerstvý brazílsky majster Palmeiras aj FC Sao Paulo podali ligovému súperovi v núdzi pomocnú ruku. Predstavitelia uvedených klubov ponúkli Chapecoense možnosť hosťovania viacerých hráčov. Chapecoense má momentálne k dispozícii iba 12 hráčov vrátane troch, ktorí prežili pondelkovú haváriu. FC Sao Paulo zároveň vyzval, aby bolo Chapecoense v najbližších troch ročníkoch najvyššej brazílskej súťaže uchránené od zostupu a dostalo tak čas potrebný na obnovu klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies