Veľké finále súťaže Eurovízia sa po prvý raz bude vysielať naživo aj v USA

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 08:18 • 2 min
Veľké finále súťaže Eurovízia sa po prvý raz bude vysielať naživo aj v USA

ŽENEVA - Tohtoročné veľké finále Eurovíznej pesničkovej súťaže (Eurovízia) bude po prvý raz vysielané naživo aj v Spojených štátoch. Dohodli sa na tom Európska vysielacia únia (EBU) a americká televízna spoločnosť Logo TV. Informovala o tom dnes stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Stanica je v USA dostupná v takmer 50 miliónoch domácností. Jej programové portfólio je primárne zamerané na televíznych divákov z radov LGBTI. Stanica prinesie finále aj na svojej webovej stránke a v mobilných aplikáciách.

 

"Sme veľmi šťastní, že veľké finále tejto najdlhšie fungujúcej televíznej pesničkovej súťaže si teraz budú môcť vychutnať aj diváci v USA. Pripoja sa tak k televíznemu obecenstvu v Európe, Austrálii a Ázii," uviedlo vedenie Eurovízie.

 

V poradí už 61. ročník tohto podujatia sa uskutoční 10.-14. mája v Štokholme. Švédske hlavné mesto hostilo Eurovíziu aj v rokoch 1975 a 2000. Na súťaži sa predstavia interpreti zo 42 krajín, čo je najvyšší počet od roku 2011.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies