Veľké banky pravdepodobne presunú z Londýna pre brexit omnoho menej miest

NETKY.SK • 13 December 2017, 17:22 • 2 min
Veľké banky pravdepodobne presunú z Londýna pre brexit omnoho menej miest

LONDÝN - Veľké nadnárodné banky by mali v rámci príprav na odchod Británie z Európskej únie presunúť z Londýna podstatne menej pracovných miest, než sa pôvodne predpokladalo.

slovakia

left justify in out

Ako v najnovšom prieskume uvádza britský denník The Financial Times, celkovo by to malo byť menej než 4600 pracovných pozícií. Prieskum FT tak kontrastuje s pôvodnými odhadmi, ktoré naznačovali, že v dôsledku brexitu sa budú musieť z Londýna presunúť až desaťtisíce pracovných miest.

 

Podľa FT, ktorého prieskum vychádza okrem iného z rozhovorov s viacerými zástupcami bánk, by sa napríklad v prípade nemeckej Deutsche Bank malo k aprílu 2019 presunúť z Londýna len okolo 350 pozícií. Sylvie Matheratová zodpovedná za oblasť regulácií pritom pred časom uviedla, že by to malo byť okolo 4000 pracovných miest.

 

V prípade banky JPMorgan, ktorej šéf Jamie Dimon ešte pred hlasovaním o brexite upozorňoval, že banka by mohla presunúť z Londýna okolo 4000 pozícií, sa počet miest, ktoré by sa mali presunúť do apríla 2019, zredukoval predbežne na zhruba 700.

 

Podobne Goldman Sachs očakáva, že presun sa dotkne menej než 500 pracovných miest. HSBC zatiaľ stále plánuje presun "do 1000 ľudí," aj keď jej finančný riaditeľ nevylúčil, že tento údaj by mohol klesnúť. Niektoré banky jasnejšie odhady nezverejnili. Napríklad, podľa vedenia francúzskej banky BNP Paribas je zatiaľ "veľmi skoro na špekulácie" o potenciálnom rozsahu redukcie jej londýnskej pracovnej sily.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona