Veľká záhada: Japonci našli na pobreží 11 lodí plných mŕtvych tiel!

NETKY.SK • 2 December 2015, 11:59 • 2 min
Veľká záhada: Japonci našli na pobreží 11 lodí plných mŕtvych tiel!

TOKIO - Hrôzostrašný nález sa poskytol pobrežnej stráži, ktorá objavila 11 drevených lodí plných mŕtvych tiel. Na palubách sa našli ludské telá v pokročilom štádiu rozkladu, píše South China Morning Post. Podľa nápisov na lodiach sa pravdepodobne jedná o plavidlá KĽDR.

slovakia

left justify in out

Hovorca pobrežnej stráže Joshiaki Hiroto ďalej uvádza, že na lodi sa našlo kórejské písmo Hangul a na trupe jedného člnu bolo napísané červeným písmom “Kórejská ľudová armáda číslo 325”. Hovorca uviedol, že na palube sa našlo aj veľa rybárskych nástrojov.

 

Za posledné obdobie sa na severnom pobreží Japonska objavilo 11 člnov a na palubách bolo 25 tiel.

 

 

Japonské úrady sa domnievajú, že rybárske lode, ktoré sa vzdialili od severokórejského pobrežia nemali buď dosť paliva na cestu späť, alebo mali nejakú technickú poruchu motora. Prúdy ich následne odniesli na japonské pobrežie. Keďže rybári nemali dostatok jedla na takú dlhú cestu, tak pravdepodobne zomreli na hlad a nedostatok pitnej vody.

 

Ďalšia možnosť je, že išlo o utečencov, ktorí sa snažili dostať z KĽDR. V septembri 2011 bolo pri japonskom pobreží nájdených 9 ľudí, ktorí sa podľa výpovedí snažili dostať do Južnej Kórei a požiadať o azyl.

 

V zahaničných médiách koluje aj verzia, že loďami sa mohli plaviť severokórejskí agenti, ktorí sa chceli dostať do Japonska a rybárske lode mali slúžiť len ako kamufláž. Podľa analytikov je to ale málo pravdepodobné. Japonská polícia a pobrežná stráž sú na pozore a sledujú každú podozrivú loď.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies