Veľká výmena jazdcov v F1, Red Bull a Toro Rosso si opäť prehodili jazdcov

NETKY.SK • 12 August 2019, 13:23 • 2 min
Veľká výmena jazdcov v F1, Red Bull a Toro Rosso si opäť prehodili jazdcov

BRATISLAVA - V kolotoči F1 sa opäť raz potvrdilo pravidlo, že pokiaľ nie je nič oficiálne, nemôže to ešte platiť. Sezóna 2019 sa nachádza akurát vo fáze letnej prestávky a teda pokiaľ sa nepreteká, paddockom sa šíria rôzne informácie, ktoré by mohli fanúšikov kráľovnej motoršportu zaujímať. Sčista jasna sa dokonca uskutočnila výmena jazdcov medzi materskou a dcérskou stajňou Red Bullu.

slovakia

left justify in out

Red Bull Racing patrí aj v tejto sezóne medzi top tri stajne. Dokonca by sa dalo povedať, že momentálne je na tom výkonnostne aj lepšie ako Ferrari. Maxovi Verstappenovi sa dokonca podarilo vyhrať preteky v Rakúsku a v Nemecku. Útočil aj na tripple, no famóznou stratégiou Mercedesu mu len pár kôl pred koncom uchmatol víťazstvo Lewis Hamilton. 

 

img

 

Oproti tomu jeho kolega zo stajne Pierre Gasly, nováčik tímu, ktorý prišiel z Toro Rosso, sa ani po 12-tich Veľkých cenách nevie v aute poriadne aklimatizovať a podáva len veľmi priemerné, až podpriemerné výkony. Len na porovnanie s ostatnými piatimi jazdcami top 3 tímov, teda Mercedes, Ferrari a Red Bull, len on ešte neskončil v tejto sezóne na pódiu. Ďalšia štatistika vyzerá ešte hrozivejšie. Portál F1.sk poskytol zaujímavé, no presné čísla v podobe počtu kôl, keď bol jazdec líder pretekov. 

 

 

 

Gasly sa dostal do novej stajne, kde sa od neho očakávajú výsledky a tlak z každej strany je viditeľne vyšší, ako v Toro Rosso. No po 12-tich pretekoch aktuálnej sezóny od neho Red Bull čakal určite viac. Stajňa sa preto rozhodla pre podobný ťah, ako to bolo v prípade Maxa Verstappena v roku 2016. Ten po pretekoch v ruskej Soči nahradil v A-tíme Red Bullu Daniila Kvyata, ktorý sa zhodou okolností v tejto sezóne do Toro Rosso opäť vrátil. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

See you tomorrow🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Príspevok, ktorý zdieľa PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly),

 

V dnešných hodinách sa teda vednie Red Bull Racing rozhodlo angažovať k Verstappenovi mladého Alexandra Albona z Toro Rosso. Gasly teda poputuje k svojmu predošlému tímu.

 

 

Jazdecké zloženie stajní bude vyzerať nasledovne:

 

Red Bull Racing - Verstappen, Albon

Toro Rosso - Kvyat, Gasly

 

Už na VC Belgicka sa ukáže, či sa Red Bullu tento ťah opäť raz vyplatí. VC Španielska 2016 na okruhu Catalunya vyhral totiž vo svojich prvých pretekoch Red Bulle Max Verstappen.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies