Veľká premiéra sa blíži! Martin Buday absolvuje svoj prvý zápas v UFC

NETKY.SK • 15 Apríl 2022, 12:02 • 2 min
Veľká premiéra sa blíži! Martin Buday absolvuje svoj prvý zápas v UFC

NEVADA – V noci zo 16. na 17. apríla sa budú oči česko-slovenských fanúšikov upierať na podujatie UFC Vegas 51, ktoré bude premiérou Slováka Martina Budaya medzi svetovou MMA elitou.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný Buday si kontrakt v najprestížnejšej organizácii sveta vybojoval v októbri minulého roka, keď v programe Dana White’s Contender Series zdolal Američana Lorenza Hooda a zaujal prezidenta UFC. Slovenský bojovník musel v dueli preukázať sebakontrolu, pretože jeho súper v úvode zápasu avizoval, že ho trafil prstom do oka. Keďže mu rozhodca uveril, náš zástupca sa po chvíli strávenej na pletive dostal pod tvrdú paľbu. Dôležité bolo, že získal dobrú pozíciu a následne sme sa stali svedkami jeho dominancie. Budayovi sa dokonca podarilo ukončiť Hooda štyri sekundy pred koncom 1. kola kolenom, čo ocenil aj Dana White.

 

 

„Martin? Nerád to hovorím, som vlastne rád, že to rozhodca na začiatku pokazil a skočil na to, že Hood dostal prstom do oka, hoci to tak nebolo. Vďaka tejto situácii sme mali možnosť vidieť viac z jeho výkonu. Ak by na to rozhodca neskočil, zrejme by nastal koniec už na začiatku. Inkasoval si niekoľko tvrdých rán na bradu, ale dokázal si sa z toho dostať. Si veľký, silný a tvrdý. Máš 29 rokov a bilanciu 9:1. Si v tej najlepšej forme a ja potrebujem ťažké váhy,“ vyjadril sa tesne po zápase.

 

 

Zástupca Spartakus Fight Gymu sa tak po Lajošovi Kleinovi stal druhým Slovákom vo veľkej lige a fanúšikovia netrpezlivo očakávali, kedy sa predstaví v ďalšom zápase. Organizácia mu ponúkla súboj s Chrisom Barnettom, ktorý je prezývaný Kung Fu Panda, a to kvôli netradičným technikám, ktoré predvádza v zápasoch aj napriek tomu, že bojuje v ťažkej váhe. Meranie síl sa malo uskutočniť v polovici januára, Buday však duel odmietol kvôli nedostatočnému času na prípravu.

 

 

Slovenský obor je ale v apríli pripravený a súboju s Barnettom už teda nič nestojí v ceste. Podujatie Vegas 51 odštartuje o 23:30 nášho času so začiatkom hlavnej karty o 2:30. Duel Budaya je naplánovaný na stred prelims karty, a tak môžeme jeho vystúpenie v klietke očakávať okolo 1:00. Turnaj v celej dĺžke odvysiela stanica Premier Sport.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies