Veľká pocta pre Matta Serru, uviedli ho do siene slávy UFC!

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 16:15 • 2 min
Veľká pocta pre Matta Serru, uviedli ho do siene slávy UFC!

BRATISLAVA - Legendárny 43 ročný zápasník Matt Serra sa dostal do siene slávy UFC. Je to pre zápasníkov asi najväčšie možné uznanie po ukončení aktívnej kariéry. Serra začal svoju kariéru v roku 1998 a aktívne zápasil až do roku 2010. V najprestížnejšej lige na svete má 14 zápasov. Momentálne svoje skúsenosti odovzdáva zápasníkom ako tréner, pod jeho taktovkou zápasí napríklad Al Iaquinta alebo Chris Weiderman.

slovakia

left justify in out

Serra sa bojovým umeniam venuje od mlada, začínal so zápasením, neskôr sa vážnejšie venoval brazílskemu jiu jitsu pod vedením legendárneho Renza Gracieho. V tomto športe mu patrí čierny opasok. Podarilo sa mu pozbierať viacero medailí aj z väčších súťaží. Momentálne má dve akadémie v New Yorku.

 

K UFC sa dostal po tom ako v nižších súťažiach pozbieral 4 výhry, všetky pred časovým limitom. V UFC sa mu až tak nedarilo, veľký prevrat v jeho kariére priniesla reality show The Ultimate Fighter 4., ktorá bola organizovaná zápasníkom ktorí už zápasili v UFC ale veľmi sa im nedarilo. Bola to akási druhá šanca ktorá mu vyšla na 100%, nakoľko turnaj v tejto show vyhral.

 

Po tom ako Serra vyhral turnaj weltherových váh, dostal možnosť v UFC bojovať o titulový opasok. Držiteľom titulu bol vtedy Georgeos St. Pierre. Serra v osudovom zápase porazil GSP-ho v prvom kole na TKO. Bolo to také prekvapenie, že zápas dostal oficiálne titul prekvapenie desaťročia! Po roku došiel čas na odvetu, GSP nenechal nič na náhodu v druhom kole mu svoju prehru odčinil s veľmi tvrdými kopmi kolenom na rebrá, po ktorom vyhral taktiež na TKO.

 

V profesionálnej kariére si nazbieral skóre 11 výhier a 7 prehier. Zápasil so zápasníkmi ako B.J. Penn, Matt Hughes alebo už spomínaný Georgeos St. Pierre. Patrí k ozajstným pionierom športu bez ktorého by MMA dnes nebolo tam kde je, takže odteraz je v sieni slávi so zápasníkmi ako: Royce Gracie, Randy Couture alebo Pat Miletich. Patrí mu veľké poďakovanie a obrovská gratulácia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies