Veľká noc v Nemecku: Púť sv. Juraja v Traunsteine i mierové pochody

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 17:03 • 2 min
Veľká noc v Nemecku: Púť sv. Juraja v Traunsteine i mierové pochody

TRAUNSTEIN/FRANKFURT - Stovky jazdcov na koňoch dnes v bavorskom meste Traunstein vzdorovali množstvu čerstvo napadnutého snehu na tradičnej procesii na Veľkonočný pondelok.

slovakia

left justify in out

Sprievod asi 400 koní, ktoré viedli jazdci oblečení v tradičných miestnych krojoch, smeroval do kostola v neďalekom Ettendorfe, kde jazdci aj kone dostali požehnanie.

 

Súčasne s púťou sv. Juraja, ktorá pochádza prinajmenšom z 18. storočia, inscenuje toto mesto v juhovýchodnom cípe Nemecka aj šabľový tanec symbolizujúci víťazstvo jari nad zimou, informovala tlačová agentúra AP.

 

Celkom iný charakter mali tradičné veľkonočné mierové pochody, na ktorých sa podľa organizátorov zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí. Pochody sa sústredili na konflikt na Ukrajine a možnosť novej studenej vojny. Ich organizátori vyzdvihli prielom dosiahnutý v jadrových rokovaniach s Iránom ako pozitívny signál toho, že je možné nájsť riešenia bez vojny.

 

"Sme spokojní, účastníkov bolo približne rovnako ako vlani," citovala agentúra DPA vyjadrenie Kristiana Gollu zo Siete mierovej spolupráce v Bonne.

 

V celom Nemecku sa počas veľkonočných sviatkov konalo asi 80 rozličných mierových akcií a demonštrácií. Golla povedal, že najviac ľudí prišlo tento rok v Hamburgu a vo Frankfurte. V Hamburgu polícia odhadla počet účastníkov na 800, vo Frankfurte na 1000, uviedla DPA.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies