Veľká nádielka snehu zastavila odlety na hlavnom letisku v Štokholme

NETKY.SK • 5 December 2012, 12:16 • 2 min
Veľká nádielka snehu zastavila odlety na hlavnom letisku v Štokholme

Veľká nádielka snehu zastavila odlety na hlavnom letisku v Štokholme - Svet Odlety z hlavného letiska vo Švédsku, štokholmského vzdušného prístavu Arlanda (ARN), zastavili dnes pre silné sneženie a silný vietor, ktoré zasiahli strednú časť škandinávskej k

slovakia

left justify in out

imgOdlety z hlavného letiska vo Švédsku, štokholmského vzdušného prístavu Arlanda (ARN), zastavili dnes pre silné sneženie a silný vietor, ktoré zasiahli strednú časť škandinávskej krajiny. Oznámili to miestne úrady.

Hovorca spoločnosti Swedavia, prevádzkujúcej letisko, podľa agentúry AP uviedol, že jednu dráhu letiska nechali otvorenú pre prílety. Doplnil, že očakávané sú výrazné meškania letov.

V okolí švédskej metropoly napadlo v noci nadnes okolo 20 centimetrov snehu.

Podľa hovorcu by "extrémne počasie malo trvať ešte niekoľko hodín". Bezprostredne neuviedol, koľkých pasažierov sa dotkne zrušenie letov. AP upozornila, že letisko Arlanda využíva denne približne 50.000 cestujúcich.

Švédska tlačová agentúra TT oznámila, že premiér Fredrik Reinfeldt a minister školstva Jan Björklund pre zlé počasie zrušili plánované pracovné cesty do viacerých regiónov Švédska.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies