Veľká Británia spustila v dvoch mestách rozsiahle testovanie na koronavírus. Objavila sa vážna obava z indickej mutácie

NETKY.SK • 16 Máj 2021, 10:27 • 2 min
Veľká Británia spustila v dvoch mestách rozsiahle testovanie na koronavírus. Objavila sa vážna obava z indickej mutácie

LONDÝN - Veľká Británia spustila v mestách Bolton a Blackburn na severe Anglicka rozsiahle testovanie na koronavírus. Na projekte sa podieľajú zástupcovia verejného zdravotníctva aj armáda.

slovakia

left justify in out

Vláda sa snaží čo najrýchlejšie dostať pod kontrolu rýchlo sa šíriacu mutáciu, ktorá ohrozuje aj plány na júnové uvoľnenie opatrení. Počet nakazených mutáciou, ktorú po prvý raz identifikovali v Indii, sa počas uplynulého týždňa zdvojnásobil. Vládni vedeckí poradcovia upozorňujú, že tento variant je pravdepodobne "oveľa viac prenosnejší" ako prevládajúca britská mutácia. Zatiaľ však nepoznajú bližšie detaily.

 

img

 

Súvisiaci článok: Britský premiér vyjadril znepokojenie zo stúpajúceho počtu prípadov indického variantu vírusu


Premiér Boris Johnson varoval, že mutácia "môže vážne narušiť doterajší pokrok". Dodal, že niektoré ohlásené obmedzenia v pondelok uvoľnia, no variant by mohol oddialiť plány na zrušenie všetkých obmedzení. Členka Labouristickej strany Yvette Cooper kritizovala vládu za to, že zakázala príchod ľudí z Indie až 23. apríla, pričom dovtedy podľa jej slov prišli do krajiny "stovky prípadov nového variantu".

Viac ako dve tretiny dospelých Britov dostali prvú dávku vakcíny a 37% je už úplne zaočkovaných. Vláda skrátila odstup medzi podaním dvoch dávok u ľudí nad 50 rokov z dvanásť na osem týždňov.
 

Prečítajte si tiež: India konečne hlási pokles nových prípadov infekcie koronavírusom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies