Veľká Británia pripravuje jednotné cigaretové obaly

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 17:25 • 2 min
Veľká Británia pripravuje jednotné cigaretové obaly

LONDON - Veľká Británia smeruje k zavedeniu jednotného obalu pre všetky značky cigariet.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok ministerka zdravotníctva Jane Ellisonová. Návrh legislatívy chce predložiť čoskoro po záverečných konzultáciách tak, aby mohla vstúpiť do platnosti pre májom 2015. Ministerka sa odvolala na správu nezávislých expertov, ktorá podľa nej dokázala, že vďaka jednotným obalom sa zlepší zdravie verejnosti a klesne počet maloletých fajčiarov. 

 

"Vo svetle tejto správy a ohlasov k predchádzajúcim konzultáciám v roku 2012 v súčasnosti zamýšľam predložiť právne úpravy o zavedení štandardizovaných obalov," uviedla v parlamente Ellisonová. Snahy vlády kritizujú tabakové firmy, podľa ktorých opatrenie posilní čierny trh bez toho, aby výraznejšie klesol počet fajčiarov. Podľa výskumu Euromonitor International má britský tabakový trh hodnotu 28 mld. USD ročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies