Veľká Británia plánuje od roku 2040 zakázať nové naftové a benzínové autá

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 12:17 • 2 min
Veľká Británia plánuje od roku 2040 zakázať nové naftové a benzínové autá

BRATISLAVA - Veľká Británia plánuje od roku 2040 zakázať nové autá s naftovými a benzínovými motormi. Britská vláda má čoskoro zverejniť komplexnú stratégiu boja proti znečisťovaniu ovzdušia.

slovakia

left justify in out

Súčasťou balíka opatrení v celkovom objeme 3 mld. GBP bude aj fond disponujúci čiastkou 255 mil. GBP, ktorý má samosprávam pomôcť lepšie zvládať problémy súvisiace s emisiami naftových vozidiel.

Komplexnú stratégiu boja proti prekračovaniu limitov emisií oxidu dusíka musí vláda pripraviť na základe súdneho rozhodnutia. Sudcovia sa totiž stotožnili s argumentmi ekologických aktivistov, podľa ktorých skoršie vládne plány nepostačovali na splnenie limitov emisií v zmysle pravidiel Európskej únie.

 

Najvyšší súd vláde prikázal, aby komplexnú stratégiu pre čistotu ovzdušia prijala do konca tohto mesiaca.

Skôr tento mesiac zverejnil podobný plán francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý chce rovnako od roku 2040 presadiť stiahnutie naftových a benzínových áut z francúzskych ciest.

(1 EUR = 0,89395 GBP)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona