Veľká Británia navrhla v OSN rezolúciu s výzvou na mier, ktoré ľuďom v konfliktných zónach umožní prístup k vakcínam

NETKY.SK • 20 Február 2021, 14:33 • 2 min
Veľká Británia navrhla v OSN rezolúciu s výzvou na mier, ktoré ľuďom v konfliktných zónach umožní prístup k vakcínam

VEĽKÁ BRITÁNIA - Britský premiér na pôde OSN inicioval rozhovory o prístupe k vakcínam. Predložil návrh rezolúcie na okamžité zastavenie nepriateľských akcií.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Veľká Británia predložila Bezpečnostnej rade Organizácie Spojených národov návrh rezolúcie, ktorá vyzýva na ukončenia bojov v konfliktných oblastiach, aby tam bolo možno dopraviť vakcíny proti koronavírusu.

 

 

img

 

Návrh opakuje výzvu na „všeobecné a okamžité zastavenie nepriateľských akcií“ v hlavných konfliktných zónach, ktorú rada predložila vlani v júli. Dokument vyjadruje podporu iniciatíve Covax, v rámci ktorej sa Svetová zdravotnícka organizácia snaží zabezpečiť dodávky vakcín pre chudobné krajiny.

 

img


„Spravodlivý prístup k vakcínam proti koronavírusu, ktorú sú certifikované ako bezpečné a efektívne, je pre ukončenie pandémie kľúčový,“ uvádza sa v návrhu rezolúcie.

 

img


Rozhovory o prístupe k vakcínam na pôde OSN inicioval v stredu britský minister zahraničných vecí Dominic Raab. V  niektorých krajinách ako Jemen, Sýria, Južný Sudán, Somálsko a Etiópia, ktorými otriasajú konflikty a nestabilita, hrozí, že zaočkovaných nebude viac ako 160 miliónov ľudí, uviedol vtedy Raab. Spojené kráľovstvo je tento mesiac v predsedajúcou krajinou v Bezpečnostnej rade OSN.
 

Článok s podobnou tématikou: Minister obrany napísal tieto silné slová o mieri



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona