Veľká Británia chce zvýšiť minimálnu mzdu

NETKY.SK • 17 Január 2014, 13:24 • 2 min
Veľká Británia chce zvýšiť minimálnu mzdu

LONDÝN - Britská vláda plánuje rast minimálnej mzdy nad úroveň inflácie. Vyhlásil to vo štvrtok minister financií George Osborne.

slovakia

left justify in out

Zvýšenie minimálnej mzdy na zhruba 7 GBP zo súčasných 6,31 GBP na hodinu si krajina vďaka zlepšeniu v ekonomike "môže dovoliť", povedal pre rozhlasovú stanicu BBC. Tento krok zabezpečí, že z hospodárskeho zotavenia budú profitovať všetci a pracovať sa vždy oplatí, dodal Osborne. Presnú výšku novej minimálnej mzdy podľa neho vláda určí na základe februárovej správy expertnej komisie. Britská inflácia v decembri posilnila medziročne v súlade s cieľovou hodnotou tamojšej centrálnej banky o 2 %.

Ministrovu iniciatívu podporil aj britský premiér David Cameron a privítal ju aj najväčší odborový zväz TUC, vláda by však podľa neho mala byť ambicióznejšia. Podľa federácia malých podnikov by rast minimálnej mzdy naopak nemal prekročiť úroveň inflácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies