Veľká Británia aj o rok v elitnej kategórii, Francúzsku nestačilo vedenie

NETKY.SK • 20 Máj 2019, 20:42 • 2 min
Veľká Británia aj o rok v elitnej kategórii, Francúzsku nestačilo vedenie

KOŠICE - Hokejisti Veľkej Británie sa zachránili v elitnej kategórii majstrovstiev sveta. V priamom súboji o účasť v utorok popoludní v Košiciach zdolali hráčov Francúzska 4:3 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Rozhodujúci gól strelil v tretej minúte predĺženia Ben Davies, keď blafákom do bekhendu oklamal brankára Francúzov Floriana Hardyho.

 

Favorizovaní Francúzi viedli v 28. min už 3:0, ich odhodlaní súperi ešte do konca druhej tretiny znížili na 2:3. V tretej tretine potom Robert Farmer v 46. min po pekne individuálnej akcii vyrovnal na 4:4 a išlo sa do predĺženia.

 

V ňom "galský kohút" nepremenil hneď niekoľko veľkých šancí, a tak prišiel trest. Davies strelil víťazný gól a pred takmer zaplnenou Steel arénou sa stal hrdinom hokejovej Británie.

Briti ako nováčik zostávajú v elitnej kategórii majstrovstiev sveta. So šampionátom sa lúčia s dvoma bodmi za triumf nad Francúzmi po predĺžení, ich súperi rovnako získali 2 body, ale v prospech hokejistov z Britských ostrovov rozhodol lepší vzájomný zápas.

Majstrovstvá sveta 2019 v ľadovom hokeji - utorok:

A-skupina (Košice):
Francúzsko - Veľká Británia 3:4 po predĺž. (0:0, 3:2, 0:1 - 0:1)
Góly: 24. Rech (Monavian, Bozon), 28. S. Treille (Chakiachvili, Texier), 28. Rech (Claireaux) - 35. Dowd (O´Connor), 39. Hammond (O´Connor, Philips), 46. Farmer (Phillips, O´Connor), 63. Davies (Phillips)
Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Kaukokari (Fín.), Stano - Kaderli (Švaj.), Leermakers (Hol.), 7440 divákov

Zostavy:
Francúzsko: Hardy - Manavian, Janil, Chakiachvili, Thiry, Hecquefeuille, Gallet, Dame-Malka - D. Fleury, Guttig, Texier - Rech, Claireaux, Bozon - Bertrand, Valier, S. Treille - Lecler, Ritz, Bertrand
Veľká Británia: Bowns - O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson, Mosey, Ehrhardt, Billingsley - Davis, Betteridge, Lake - Farmer, Hammond, Dowd - Perlini, Kirk, Shields - Lachowicz, Myers, J. Phillips
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies