Veľká Británia a Čína sú blízko k obchodným dohodám

NETKY.SK • 12 September 2014, 09:36 • 2 min
Veľká Británia a Čína sú blízko k obchodným dohodám

LONDÝN - Veľká Británia sa blíži k uzavretiu obchodných dohôd s Čínou v hodnote viac ako 2,4 mld. britských libier (GBP). Rokovať spolu budú V Londýne britský minister financií George Osborne a čínsky vicepremiér Ma Kai.

slovakia

left justify in out

Všetky detaily o celej dohode nie sú k dispozícii. Britské ministerstvo financií však uviedlo, že dohoda zahŕňa spoločný podnik s Čínou v hodnote 1 mld. USD, ktorý súvisí s ropným terminálom v Malajzii. Súčasťou dohody je aj projekt vytvorenia sanatórií a odborných škôl v Číne. Tento projekt má hodnotu 200 mld. GBP. Veľká Británia taktiež preplatí náklady na víza tisíckam čínskych návštevníkov, ktorí pricestujú do krajiny v rámci organizovaného zájazdu. Veľká Británia by mohla preplatiť víza až pre 25 tis. turistov. 

 

Britská vláda sa od roku 2010 pokúša zvýšiť export do Číny. V minulom roku bola Čína pre Veľkú Britániu siedmy najväčší trh pre export tovarov. Hodnota britského exportu do Číny dosiahla v minulom roku 12,4 mld. GBP. Veľká Británia v rovnakom období z Číny importovala 33,4 mld. GBP. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies