Veľká americká IT firma mieri do Košíc!

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 09:58 • 2 min
Veľká americká IT firma mieri do Košíc!

KOŠICE - Do Košíc mieri americká IT spoločnosť GlobalLogic, uvádza pondelňajšie vydanie denníka Hospodárske noviny (HN). Na východe firma plánuje otvoriť nové centrum pre strednú Európu.

slovakia

left justify in out

"Nové centrum na Slovensku je dôkazovým bodom našej stratégie expandovať do strednej Európy," potvrdil zámery spoločnosti pre webový portál Business Standard generálny riaditeľ GlobalLogic Shashank Samant. V Košiciach chce firma okrem iného napríklad vyvíjať aplikácie do mobilných telefónov.

 

Podľa zistení HN spoločnosť na Slovensku preinvestuje desiatky tisíc eur, ale najmä prijme až do 500 zamestnancov, najmä vývojárov v IT. Samotná firma cez svojho zástupcu pre strednú Európu Ivana Hrušku nechcela podrobnosti investície komentovať. Faktom je, že zatiaľ nežiadali ani o štátnu pomoc, upozorňujú HN. Dôvody, prečo si vybrali práve túto lokalitu, sú podľa odborníkov jasné. Člen vedenia združenia IT Valley Ján Bodnár upozorňuje najmä na kvalifikovanú a mladú pracovnú silu či spoluprácu s tamojšími univerzitami. S hľadaním nových ľudí by preto nemala mať výrazný problém. 

 

To, že americký gigant sa chystá na Slovensko, má podľa HN dokazovať aj to, že svoju slovenskú pobočku si už v máji zaregistroval v obchodnom registri. Primátor Košíc Richard Raši tvrdí, že potenciálny investor ohlásil, že celý projekt predstaví až na jeseň 2014, keď bude jasný rozsah investícií a všetky ostatné konkrétne informácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies