Velitsov tímový kolega Ballan dostal za doping dva roky

NETKY.SK • 17 Január 2014, 11:35 • 2 min
Velitsov tímový kolega Ballan dostal za doping dva roky

RÍM - Cyklistický majster sveta z roku 2008 Alessandro Ballan si za doping súťažne nezajazdí dva roky.

slovakia

left justify in out

Trest mu v piatok uložil antidopingový tribunál Talianskeho olympijského výboru, keď zohľadnil obžalobu, ktorej športovec čelí na civilnom súde v Mantove. Do prípadu je zapletený aj víťaz Gira d'Italia 2004 Damiano Cunego a ďalší súčasní aj bývalí členovia tímu Lampre.

Na štvrtkovom vypočúvaní Ballan tvrdil, že zakázané látky užíval proti chorobe. Táto výhovorka na členov tribunálu nezabrala a 34-ročný jazdec má zastavenú činnosť do 16. januára 2016, čo môže znamenať koniec jeho kariéry. 

Doživotný zákaz akýchkoľvek aktivít súvisiacich so športovou sférou dostal od CONI mantovský lekárnik Guido Nigrelli, so štvorročným trestom vyviazol lekár Fiorenzo Egeo Bonazzi. 

Ballan až do dočasného zastavenia činnosti jazdil za tím BMC Racing, ktorého súčasťou sa po uplynulej sezóne stal aj Slovák Peter Velits. Dres Lampre si obliekal v rokoch 2004 - 2009. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies