Velits: Saganovi to raz vyjde, možno už tento rok

NETKY.SK • 23 September 2015, 14:49 • 2 min
Velits: Saganovi to raz vyjde, možno už tento rok

BRATISLAVA - Peter Velits sa v tomto roku nedostal do slovenského výberu pre preteky s hromadným štartom na majstrovstvách sveta v cyklistike. Skúsený univerzál nefiguroval ani vo víťaznom družstve BMC Racing, ktoré ovládlo druhý rok po sebe tímovú časovku mužskej kategórie "elite" na svetovom šampionáte, hoci sa v americkom Richmonde týždeň pripravoval s tímom.

slovakia

left justify in out

"Tušil som dlhšie, že som v pozícii len rezervného jazdca. V nominácii sa išlo na istotu, v tíme dali šancu ľuďom, ktorí boli v tej chvíli najsilnejší. Tým, že máme dosť kvalitných časovkárov, sa moja šanca znižovala. Mojou nevýhodou bol fakt, že tento rok som sedel na časovkárskom bicykli len párkrát," povedal Peter Velits v rozhovore pre denník Pravda.

 

Na otázku, ako vidí nedeľňajšie elitné preteky mužov s hromadným štartom, ktoré budú tradične vrcholom MS, odpovedal: "Od začiatku sa vravelo, že okruh nie je až taký ťažký. Lenže od chalanov, ktorí ho už v Richmonde absolvovali, som počul, že to nebude také jednoduché. Obzvlášť, keď preteky merajú 250 kilometrov. Na trati je jeden kopec, ktorý sa pôjde po kockách. Je ťažký a naň nadväzuje hneď ďalší." Velits sa vyjadril, že favoritov je viacero a tipovať víťaza si netrúfa. Na adresu krajana Petra Sagana v tejto súvislosti pre Pravdu podotkol: "Určite patrí do širšieho okruhu favoritov. V posledných rokoch je vždy medzi nimi a ani tentoraz to nebude inak. Má šancu. Skôr či neskôr mu to vyjde. Možno už tento rok."

 

Sezóna Petra Velitsa sa ešte neskončila aj preto, že tohto roku začiatkom apríla absolvoval operačný zákrok upchatej artérie v ľavej nohe a mal vyše dvojmesačný súťažný výpadok. "V pláne mám ešte troje preteky, najbližšie ma čaká Lombardia," dodal P. Velits.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona