Velits nemá na MS osobné ciele: Jediná ambícia je pomôcť tímu

NETKY.SK • 27 September 2013, 11:38 • 2 min
Velits nemá na MS osobné ciele: Jediná ambícia je pomôcť tímu

FLORENCIA - Peter Velits odložil osobné ciele nabok a v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom kategórie elite na MS v cestnej cyklistike v Toskánsku má jediný cieľ - pomáhať lídrovi slovenského tímu Petrovi Saganovi dosiahnuť dobrý výsledok.

slovakia

left justify in out

"Osobné ambície ani nemám. Treba sa na to pozerať reálne. Nemal som prípravu na to, aby som mohol mať osobný cieľ. Keď som išiel GP Quebec a GP Montreal, to bolo približne 200 km a to bola akurát vzdialenosť pre mňa. Týchto 70 km navyše je už dosť veľký rozdiel. Takže je zbytočné sa pasovať do pozície, že chcem dosiahnuť nejaký dobrý výsledok," povedal dvadsaťosemročný pretekár.

Petra Velitsa v posledných týždňoch trápili aj menšie zdravotné problémy, pre ktoré vypustil stredajšiu časovku jednotlivcov. "Už je to oveľa lepšie. Našťastie to nebolo nič vážne, že by som musel brať antibiotiká, no nebol som stopercentne fit a preto som sa rozhodol vypustiť časovku. V tom stave by mi to vôbec nič neprinieslo," vysvetlil.

V nedeľu tak má jedinú ambíciu. "A to je pomôcť tímu. Nemôžeme povedať, že ideme zaútočiť na medaily, ale chceme sa pokúsiť o dobrý výsledok. Ak sa nič nepodarí, ale predvedieme dobrú jazdu, aj tak si myslím, že môžeme byť spokojní," pokračoval dvojnásobný svetový šampión v časovke družstiev.

Velits vysvetlil aj ako konkrétne by mala vyzerať pomoc tímovému lídrovi. "Sú to momenty v pretekoch, keď vieme, že musíme byť vpredu. Napríklad na začiatku kopca, alebo pred dôležitou zákrutou. Vtedy je dôležité, aby sme zobrali Petra do 'háku', čiže do nášho závetria a tým pádom on ušetrí veľa síl. A keď to spravíme viackrát po sebe, keďže ten okruh ideme desaťkrát, tak je to preňho dosť veľká úspora. Pomôcť sa dá aj spoluprácou s inými tímami, keď bude vpredu väčšia skupina, alebo zachytávať úniky. Tých možností je celkom veľa, záleží, ako sa vyvinú preteky. Je tu veľa tímov, ktoré dokážu ovládať preteky a preto je dôležité, aby sme s nimi ostali čo najdlhšie," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies