Veliteľa hasičov z útokov na dvojičky pochovali po 15 rokoch

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 06:52 • 2 min
Veliteľa hasičov z útokov na dvojičky pochovali po 15 rokoch

ST. JAMES - Takmer 15 rokov po teroristických útokoch v USA z 11. septembra 2001 sa dnes konal pohreb veliteľa newyorských hasičov Lawrencea Stacka, ktorý ako 58-ročný zahynul pri páde mrakodrapu Svetového obchodného centra (WTC).

slovakia

left justify in out

Pozostatky veliteľa záchranného oddielu Stacka sa nikdy nenašli. Jeho rodina však nedávno objavila dve ampulky s krvou, ktorú daroval pred rokmi počas náboru darcov kostnej drene pre dieťa s rakovinou. Krv skladovala newyorská transfúzna stanica.

 

Niekoľko tisíc hasičov dnes lemovalo ulicu pri kostole v osade St. James na ostrove Long Island v americkom štáte New York - konala sa tam Stackova pohrebná omša. Medzi prítomnými rečníkmi boli aj starosta New Yorku a veliteľ newyorských hasičov, uviedla tlačová agentúra AP.

 

Po omši umiestnili rakvu s ampulkami na vrch obradne dekorovaného požiarnického vozidla, po ktorého boku kráčali Stackovi synovia - takisto hasiči.

 

Vzduchom sa niesla melódia gájd, keď sa smútočný sprievod pohol na národný cintorín v obci Calverton, kde potom rakvu s ampulkami so Stackovou krvou pochovali.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies