Veliteľ separatistov priznal, že obytné štvrte využívajú na krytie

NETKY.SK • 5 December 2014, 09:06 • 2 min
Veliteľ separatistov priznal, že obytné štvrte využívajú na krytie

DONECK - Popredný vojenský veliteľ proruských separatistov na východe Ukrajiny Alexander Chodakovskij dnes pripustil, že povstalci podnikajú raketové útoky proti vládnym vojakom zvnútra obytných oblastí. Dodal však, že prebiehajú snahy na zastavenie tejto praktiky, informovala agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Veliteľ práporu Vostok Chodakovskij uviedol, že bojovníci využívajúci obytné štvrte na krytie svojho ostreľovania ukrajinskej armády budú čeliť zatknutiu. Veliteľ poprel, že táto metóda je bežná. Množstvo domov v hlavnej bašte separatistov, v meste Doneck, zasiahli rakety vystrelené vládnymi vojakmi, ktorí tak reagovali na útoky povstalcov. Predstavitelia separatistov obviňujú vládne sily z náhodného a nevyberavého útočenia na civilistov.
      

V septembri bolo v bieloruskom Minsku dohodnuté celkové formálne prímerie medzi stranami konfliktu na Ukrajine, avšak každodenné boje napriek tomu stále pokračujú. OSN uvádza, že od začiatku konfliktu v polovici apríla zahynulo na východe Ukrajiny už vyše 4300 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies