Veliteľ bezpečnostných operácií v Benghází vyviazol z atentátu

NETKY.SK • 4 Máj 2014, 10:26 • 2 min
Veliteľ bezpečnostných operácií v Benghází vyviazol z atentátu

BENGHÁZÍ - Veliteľ centra na koordináciu bezpečnostných akcií líbyjskom meste Banghází prežil v noci nadnes atentát, ktorý podľa všetkého spáchali príslušníci islamistických polovojenských oddielov.

slovakia

left justify in out

Operačné centrum koordinuje v Benghází akcie vládnych bezpečnostných zložiek s postupom milícií naklonených vláde.
      

Je možné, že pokus o atentát súvisí s piatkovým útokom na centrálnu bezpečnostných služieb v meste a zabitím deviatich vojakov, z ktorého spáchania vláda obvinila islamistov zo skupiny Ansár aš-Šaríja.

      

Snahy centrálnej vlády získať kontrolu nad krajinou sú zatiaľ neúspešné, keďže ozbrojené milície a brigády bývalých povstalcov, ktorí v roku 2011 pomohli zosadiť dlhoročného vodcu Muammara Kaddáfího, sa odmietajú odzbrojiť.
      

Bombové útoky páchané v aute nastraženými náložami a vraždy vojakov a policajných dôstojníkov sú bežnou súčasťou života v Benghází, kde samovražedný atentátnik naposledy v pondelok aktivoval výbušniny v minibuse. Pri výbuchu prišli o život dvaja ľudia.
      

Po tom, ako v septembri 2012 pri útoku islamistov na americký konzulát zahynul americký veľvyslanec, väčšina krajín zavrela svoje zastupiteľstvá v Benghází a niektoré zahraničné letecké spoločnosti zmenili trasy svojich letov tak, aby v tomto meste ich letadlá nepristávali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies