Veliteľ amerických síl v Európe: Do bojov v Debaľceve priamo zasahujú Rusi

NETKY.SK • 11 Február 2015, 18:10 • 2 min
Veliteľ amerických síl v Európe: Do bojov v Debaľceve priamo zasahujú Rusi

VARŠAVA - Veliteľ amerických pozemných síl v Európe Ben Hodges v stredu povedal, že ruskí vojaci priamo zasahujú do bojov v okolí mesta Debaľceve na Ukrajine a pokiaľ ich ofenzíva uspeje, mohli by svoju pozornosť obrátiť aj na prístavné mesto Mariupoľ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Je to veľmi očividné z množstva munície, typu výzbroje, v oblasti Debaľceve je priama ruská vojenská intervencia," povedal generálporučík Hodges počas návštevy základne NATO v poľskom Štetíne. "Obávam sa, že ak budú úspešní v Debaľceve, presunú svoju pozornosť na Mariupoľ," dodal Hodges. Poznamenal tiež, že Rusko má pri východných ukrajinských hraniciach 10 vojenských práporov.

 

Boje medzi vládnymi a separatistickými silami na východe Ukrajiny v stredu pokračovali v nezmenenej sile i napriek ohláseným mierovým rokovaniam v bieloruskom Minsku, kde by sa mali okrem zástupcov takzvanej kontaktnej skupiny počas dňa stretnúť aj vrchní predstavitelia Ukrajiny, Ruska, Francúzska a Nemecka. Hovorca ukrajinskej armády Vladyslav Selezňov informoval o 19 mŕtvych a 78 zranených vojakoch v dôsledku stretov s povstalcami pri Debaľceve. Ďalšie obete hlásili z Kramatorsku i Donecku. Kyjev a jeho západní spojenci Rusko dlhodobo obviňujú z podpory separatistov, čo Moskva odmieta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies