Velez-Zuzulovú zradilo koleno, pôjde na operáciu

NETKY.SK • 27 November 2013, 07:24 • 2 min
Velez-Zuzulovú zradilo koleno, pôjde na operáciu

ZINAL - Pre najlepšiu slovenskú slalomárku Veroniku Velez-Zuzulovú pondelkový tréningový návrat na zasnežené svahy vo Švajčiarsku nedopadol dobre. Pretrhnutý väz v ľavom kolene znamená potrebu operácie a na 99% koniec tejto sezóny ako aj účasti na februárových zimných olympijských hrách v Soči.

slovakia

left justify in out

"Nehovorí sa to ľahko, ale patrí to k lyžovaniu. Veronika sa spočiatku na svahu cítila výborne, ale po pár oblúkoch sa jej utrhol väz v kolene, ktorý už mala roztrhnutý po páde začiatkom októbra v rakúskom Hintertuxe. Jej lekár vo Francúzsku už na začiatku liečby povedal, že je to s jej kolenom 50 na 50. Teraz sa ukázalo, že je to tá druhá päťdesiatka a musí ísť na operáciu. Tá by sa mala uskutočniť 2. januára v Lyone," informoval slovenský manažér Velez-Zuzulovej Róbert Magát. 

Tretia najlepšia slalomárka uplynulého ročníka Svetového pohára veľmi chcela v tejto sezóne súťažiť a jej hlavným lákadlom bola najmä účasť na ZOH v Soči. Po kvalitnej letnej príprave verila v dobrý výsledok vo Svetovom pohári ako aj na olympijskom vrchole. Po páde na tréningu v Hintertuxe zvažovala operáciu, ale napokon sa rozhodla pre konzervatívnu liečbu a zverila sa do opatery francúzskych odborníkov. Koleno však nevydržalo tréningovú záťaž a výsledkom je operácia. 

"Posledných šesť týždňov som robila všetko možné, aby som sa vrátila späť na svahy napriek roztrhnutému väzu v kolene. Žiaľ, moje koleno nespolupracovalo pri návrate na lyže, a preto musím všetkým oznámiť, že mám po olympijskej sezóne," napísala Veronika Velez-Zuzulová svojím fanúšikom na sociálnej sieti facebook. "Teraz budem opäť rehabilitovať a 2. januára pôjdem na operačný zákrok, ktorý bude viesť doktor Bertrand Sonnery-Cottet. Dobrou správou je, že chcem naďalej robiť to, čo mám najradšej. Preto sľubujem, že v budúcej sezóne sa vidíme na prvých pretekoch v novembri v Levi,“ dodala odhodlane Veronika Velez-Zuzulová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies