Velez-Zuzulovej patrí tretia priečka v 1. kole, Vlhová siedma

NETKY.SK • 15 Február 2016, 13:00 • 2 min
Velez-Zuzulovej patrí tretia priečka v 1. kole, Vlhová siedma

CRANS MONTANA - Víťazkou prvého kola ôsmeho slalomu tejto sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok vo švajčiarskej Crans Montane sa stala favorizovaná Američanka Mikaela Shiffrinová (42,83 s).

slovakia

left justify in out

Vo svojom návrate do kolotoča SP po vyše dvoch mesiacoch dosiahla Shiffrinová o 27 stotín sekundy lepší čas ako priebežná líderka disciplíny, Švédka Frida Hansdotterová. Tretia priečka patrí Slovenke Veronike Velez-Zuzulovej, ktorá na pomerne strmom, ale krátkom súťažnom svahu Mont Lachaux zaostala za Shiffrinovou o 33 stotín. Druhá elitná Slovenka Petra Vlhová priebežne figuruje na 7. priečke s odstupom 92 stotín.

 

Tretia slovenská reprezentantka s právom štartu Barbara Kantorová sa tentoraz na trati Svetového pohára pre zranenie nepredstavila. "V tréningu pred pretekmi utrpela úraz nosa, preto nenastúpila. Liečenie si vyžiada určitý čas, do najbližšieho slalomu SP v Jasnej by mala byť v poriadku," informovala hovorkyňa SLA Lenka Kollerová.

Petra Vlhová sa s číslom 4 v 1. kole slalomu pustila do boja s traťou bez rešpektu a nevyhla sa drobným chybám, ktoré vyplývali z agresívnej jazdy, ale aj z toho, že v Crans Montane sa vzhľadom na množstvo nového snehu nejazdí na viac vyhovujúcej ľadovej podložke. Napriek tomu výsledné 7. miesto po prvom kole s odstupom 59 stotín za krajankou Velez-Zuzulovou na 3. mieste jej dáva šancu zaútočiť na pódium. Skúsená Velez-Zuzulová, ktorá jazdila s číslom 7, predviedla v 1. kole skvelý výkon.

 

Úvodnú strmú časť s väčším odstupom bránok absolvovala bez chyby v ideálnej línii a výsledkom boli dva najlepšie medzičasy o 35, resp. 37 stotín sekundy oproti Shiffrinovej. V prechode do plochejšej časti trochu stratila rýchlosť a pri prejazde cieľom bola o 33 stotín pomalšia ako Američanka a zanedbateľných 7 stotín za Švédkou Handotterovou. Pred priebežne štvrtou Šárkou Strachovou z Česka má Velez-Zuzulovú k dobru 10 stotín. Pre momentálne druhú ženu slalomového poradia SP by bolo potrebné, a
k by sa v konečných výsledkoch v Crans Montane dostala pred Hansdotterovú, dlhodobú líderku v boji o malý glóbus. 

"V hornej časti to bolo dobré, v dolnej som urobila chybu, ktorá ma stála trochu času. Trať je profilovo náročná. V niektorých bránkach sa spravili diery, napríklad tri bránky boli dobré a v ďalšej už diera. Bolo to tak trochu ródeo. V 2. kole sa budem snažiť ísť naplno, aby som bola ešte vyššie," uviedla Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS po 1. kole. "Trať nebola optimálna, ale o sto percent lepšia ako nedávno v Maribore. Nebola to moja jazda, nešlo sa mi dobre. Urobila som chyby, ale mám pred sebou ešte druhé kolo a všetko môže byť iné," skonštatovala Petra Vlhová pre RTVS.

Druhé kolo s tridsiatkou najlepších príde na rad od 13.00 h. Slalom na netradičnom mieste v Crans Montane sa jazdí ako náhrada za zrušený Maribor spred dvoch týždňov, kde panovali jarné podmienky a trať bola príliš nebezpečná pre slalomárky. 

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Crans Montana (Švaj.) - výsledky: 

Slalom žien po 1. kole: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 42,83 s, 2. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,27, 3. Veronika Velez-Zuzulová (SR) +0,33, 4. Šárka Strachová (ČR) +0,43, 5. Michelle Gisinová (Švaj.) +0,71, 6. Nastasia Noensová (Fr.) +0,79, 7. Petra Vlhová (SR) +0,92, 8. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,02, 9. Erin Mielzynská (Kan.) +1,10, 10. Resi Stieglerová (USA) +1,19 - postúpili do 2. kola 

Poradie Svetového pohára 2015/2016 v slalome žien (po 7 z 11 pretekov): 1. Frida Hansdotterová (Švéd.) 505 bodov, 2. Veronika Velez-Zuzulová (SR) 420, 3. Šárka Strachová (ČR) 396, 4. Petra Vlhová (SR) 320, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) 302, 6. Nina Lösethová (Nór.) 287 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies