Velez-Zuzulová zariskuje, rozhodla sa pre modernú operáciu kolena

NETKY.SK • 19 September 2017, 08:00 • 2 min
Velez-Zuzulová zariskuje, rozhodla sa pre modernú operáciu kolena

Bratislava - Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová absolvuje v piatok v Lyone operáciu kolena, ktoré si vážne zranila na sústredení v Argentíne. Tímový manažér Róbert Magát potvrdil, že po zákroku bude prebiehať jej rekonvalescencia vo Francúzsku zhruba týždeň, po 10-14 dňoch začne rehabilitáciu pod dohľadom fyzioterapeuta.

slovakia

left justify in out

"Podľa prognóz by mala väčšinu sezóny stihnúť, no na potvrdenie si radšej počkajme po operácii a prvej rehabilitácii. Inak sa Veronika stále snaží udržiavať svalový tonus, bicykluje a robí to, čo jej dovoľuje zdravotný stav," uviedol Magát.

 

Slovenská slalomárka pravdepodobne nestihne začiatok olympijskej sezóny. Zrejme vynechá úvodný slalom Svetového pohára vo fínskom Levi (11. novembra) a tiež nasledujúcu súťaž v americkom Killingtone (25. novembra). Je to pre ňu zásadný škrt cez rozpočet, lebo vo svojej deklarovanej poslednej sezóne chcela zabojovať o malý glóbus celkovej víťazky slalomu SP.

 

Z hľadiska zimnej olympiády by to za štandardných okolností nemal byť problém, lebo pred Pjongčangom je od 20. decembra na programe šesť pretekov SP v jej disciplíne, medzi nimi i dve z troch dejísk (Záhreb a Flachau), kde slávila svoje štyri víťazstvá v elitných slalomoch.

 

"Mám za sebou návštevu u doktora Bertranda Sonneryho Cotteta v Lyone, ktorý ma operoval aj naposledy. Môj väz je roztrhnutý, po normálnej operácii nasleduje šesť až osemmesačná pauza od športu. Mňa však čaká v piatok nová moderná operácia, po ktorej by som o dva mesiace mala stáť na lyžiach. Je to určitý risk, ale neohrozím tým moje koleno ani zdravie a preto idem do toho. Idem bojovať a idem si za mojím snom až do konca," uviedla Velez-Zuzulová prostredníctvom Facebooku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies