Velez-Zuzulová: V prvom kole dobrý pocit, v druhom boj

NETKY.SK • 28 November 2016, 09:17 • 2 min
Velez-Zuzulová: V prvom kole dobrý pocit, v druhom boj

KILLINGTON - Keď sa Veronika Velez-Zuzulová ocitla v cieli druhého kola slalomu Svetového pohára v Killingtone s náskokom 13 stotín sekundy pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou, dala nahlas najavo svoju radosť. Druhé miesto mala isté, hoci si ho musela poctivo vybojovať. Dobrý pocit mala len z prvej svojej jazdy.

slovakia

left justify in out

"Prvé dve časti prvého kola, z toho som mala veľmi dobrý pocit. V dolnej časti som trochu stratila, ale bolo to aj tak dobré," začala svoje hodnotenie Veronika Velez-Zuzulová pre SITA a pokračovala: "V druhom kole by som už nehovorila o pocite, ale iba o boji. Pretože trať a najmä niektoré brány sa rozbili a bolo to trochu neregulárne. Bolo ťažké tam chytiť rytmus."

 

V Killingtone sa jazdilo na pomerne krátkom svahu s husto osadenými bránkami. Trať v druhom kole, ktorú postavil Veronikin otec Timotej Zuzula, tak-trochu padla za obeť meniacemu sa počasiu. Znamenalo to okrem iného aj to, že konečné poradie v porovnaní s prvým kolom sa veľmi nemenilo. Platilo to aj pre Slovenky - Velez-Zuzulová zostala druhá a Petra Vlhová piata. "Ráno bolo ešte zima, pred druhým kolom sa však oteplilo. Celkovo sa tu počas týždňa strašne menilo počasie. Najprv zima, potom oteplenie a dážď, neskôr počas obrovského slalomu sneh s dažďom. Treba však dodať, že na to, aké premenlivé bolo počasie, bola trať pripravená veľmi dobre," podotkla Velez-Zuzulová. Osobitne vyzdvihla divákov, ktorých prišlo na východnom pobreží USA na ženský slalom podľa rakúskych médií vyše 10 000. Deň predtým na "obrák" dokonca 15 000.

 

"Atmosféra v Amerike asi ešte nikdy nebola taká dobrá ako práve teraz v Killingtone. Stredisko to nie je také veľké ako Vail alebo Beaver Creek. Pozitívne však bolo, že prišlo strašne veľa ľudí a to je vždy dôležité. To urobí preteky, ako sa vraví," rada skonštatovala Velez-Zuzulová.

 

Večnou témou pre všetky súperky je fenomén Mikaela Shiffrinová. Dvadsaťjedenročná Američanka aj na "novom" kopci SP v Killingtone ukázala svoju extratriedu, hoci nezvíťazila s vyše sekundovým či dvojsekundovým náskokom ako často v minulosti. Najlepšej Slovenke nadelila "len" 73 stotín.

 

"V určitých častiach trate som ju v oboch kolách zdolala. Už to len treba dotiahnuť až dolu do cieľa... Tie naše odstupy za Mikaelou už nie sú až také strašné ako minulý rok. Budeme skúšať ďalej a uvidíme, čo to dá," uviedla Velez-Zuzulová k svojej najväčšej rivalke. Po úvodných dvoch z desiatich slalomov sezóny patrí Velez-Zuzulovej v hodnotení disciplíny tretia priečka s minimálnym odstupom 10 bodov na druhú Švajčiarku Wendy Holdenerovú. Za líderkou Shiffrinovou však už teraz zaostáva o 70 bodov. Po štvrtej priečke v Levi druhé miesto v Killingtone skúsenú Slovenku nakoplo správnym smerom. "Levi a Killington sa nedajú porovnať. V prvom slalome vo Fínsku som mala veľké rezervy v oboch kolách. Vedela som, že to nie je moje lyžovanie a do Killingtonu som išla s tým, že nechcem, aby sa to zopakovalo. Myslím si, že sa mi to podarilo," uzatvorila Velez-Zuzulová, druhá najlepšia slalomárka uplynulej sezóny SP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies