Velez-Zuzulová si k tridsiatke želá zdravie

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 15:52 • 2 min
Velez-Zuzulová si k tridsiatke želá zdravie

ANNECY - Najúspešnejšia slovenská zjazdárka Veronika Velez-Zuzulová bude mať v utorok 30 rokov, ale ťažkú hlavu si z toho nerobí.

slovakia

left justify in out

V stredu sa totiž chystá na tréningový výjazd za snehom, preto jej oslava okrúhleho jubilea veľmi nehrozí. "Oslávim to tak, že sa s úsmevom a v dobrej nálade spustím dolu z kopca. Na nejaké bilancovanie sa tiež necítim, nie som ešte taká stará,“ uviedla v rozhovore pre denník Šport Velez-Zuzulová.

 

Na otázku, čo si teda želá k nastávajúcej tridsiatke, víťazka dvoch pretekov a tiež držiteľka dvoch bronzových medailí za celkové 3. miesto v hodnotení slalomu vo Svetovom pohári odpovedala jednoznačne: "Zdravie. Inak mám všetko, čo potrebujem." 

Velez-Zuzulová vie, že zdravie je prvoradé. Celú uplynulú sezónu vrátane olympijského vrcholu v Soči musela vynechať pre operáciu kolena. V príprave na SP 2013/2014 začiatkom októbra v Hintertuxe si totiž roztrhla predný krížny väz v ľavom kolene a neskôr po konzervatívnom spôsobe liečby sa jej to v novembri stalo ešte raz. Operácia a následná rehabilitácia boli nevyhnutné, ale momentálne sa už zaoberá prípravou na novú sezónu. Zatiaľ netrénuje naplno, skôr si užíva pocit spúšťať sa dolu svahom na lyžiach aj na operovanej nohe. V auguste zamieri so svojím tímom za snehom na južnú pologuľu do Argentíny. 

 

"Pobudnem tam približne tri týždne a trénovať už budem naplno. V závere by som potom chcela absolvovať aj prvé preteky kategórie FIS výlučne v slalome. Obrovský slalom už jazdiť nebudem. Odkedy sa zmenili lyže pre túto disciplínu, už to nebola pre mňa zábava," povedala oslávenkyňa Velez-Zuzulová pre Šport. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies