Velez-Zuzulová pred Sljeme: Na pódiách sa to mení, uvidíme zajtra

NETKY.SK • 4 Január 2013, 08:04 • 2 min
Velez-Zuzulová pred Sljeme: Na pódiách sa to mení, uvidíme zajtra

Velez-Zuzulová pred Sljeme: Na pódiách sa to mení, uvidíme zajtra

slovakia

left justify in out

img

Veronika Velez-Zuzulová si úplne dianie okolo seba nepripúšťa.

Veronika Velez-Zuzulová si užíva atmosféru Svetového pohára ako nikdy predtým. Okolo jagavej slalomárskej hviezdy je viac ruchu aj v dejisku tradičného ponovoročného podujatia v Záhrebe. Kým sa z hotela Westin v centre chorvátskeho veľkomesta prepraví v piatok ráno na priľahlý "Medvedí vŕšok", absolvovala tradičné procedúry. Medzi podvečerným kondičným tréningom s jej manželom Romainom Velezom a večerným slávnostným žrebovaním v centre mesta musela absolvovať o čosi viac mediálnych "akcií" ako zvyčajne.

Úplne si však dianie okolo seba nepripúšťa. Aj pred slalomom v obľúbenom stredisku Sljeme (15.45/18.30) myslela najmä na konkrétnu súťaž: "Všetko je to úžasné, ale úplne tešiť sa budem až po sezóne. Teraz sa koncentrujem na preteky, ktoré prídu. Tieto boli dosť za sebou a celkovo to ide v rýchlom slede., Nie je čas na žiadne veľké oslavy, treba sa neustále koncentrovať na to, čo príde. Také to uvoľnenie a ten pravý pocit radosti z úspechov príde až po sezóne," vyznala sa pre TASR.

Otec Zuzula si vychutnáva ovocie svojej driny viac

Otec Timotej Zuzula si vychutnáva ovocie svojej driny viac. Ako šéf tímu už delegoval viac trénerských povinností na svojho zaťa a obaja cítia úľavu aj po angažovaní rakúskeho servismana. Expert na túto činnosť zaplátal dieru v profesionálnom tíme, ktorého ho "boss" si svoje "odponocoval" najmä v časoch krízy pred tromi rokmi. Teraz jeho dcéra po dvoch triumfoch v pretekoch SP bojuje o poctu slalomárskej kráľovnej celej sezóny. Je tesne druhá za hviezdnou Slovinkou Tinou Mazeovou a otvorene sa hovorí, že Veronika Velez-Zuzulová je kandidátkou na malý glóbus. "Áno, je to pravda. Ale ani ocino, ani Romain o tom nerozprávajú, čo som veľmi rada. Naozaj treba absolvovať ešte pár pretekov a potom sa uvidí. Konkurencia je veľmi vyrovnaná. Každé preteky sú iné a na pódiách sa to dosť mení, akurát v posledných dvoch súťažiach sme boli na stupňoch Tina a ja. Uvidíme, čo bude zajtra...," zdôraznila slovenská lyžiarska hviezda. 

Na slávnostnom žrebovaní si Zuzulová vytiahla číslo 1 a mala z toho veľkú radosť. Vôbec celá udalosť bola euforická a pre slovenské lyžovanie mimoriadne prajná. Diváci pripravili Veronike najväčší aplauz a tá sa im odmenila príhovorom v plynulej chorvátčine, ktorú ovláda už roky. Bola aj hlavným objektom pódiových rozhovorov s bývalými poprednými chorvátskymi slalomárkami Nikou Fleissovou a Anou Jelušičovou, ktoré patrili medzi jej najväčšie kamarátky. A veru jej aj zapriali nielen od srdca, ale pochválili tiež jej vôlu a ohromné schopnosti, ktoré ju spolu so Slovinkou Tinou Mazeovoou stavajú do pozície jasných favoritiek. 

Na štart sa v piatok postaví opäť aj Petra Vlhová. Podobne ako pred týždňom vo svojej premiére medzi elitou má číslo 39, s ktorým na Semmeringu vybojovala 11. miesto.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies