Velez-Zuzulová pokračuje v kariére, stále má motiváciu

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 11:13 • 2 min
Velez-Zuzulová pokračuje v kariére, stále má motiváciu

BRATISLAVA - Najúspešnejšia sezóna s dvoma víťazstvami a piatimi pódiovými miestami v pretekoch Svetového pohára v alpskom lyžovaní mohla byť pre Veroniku Velez-Zuzulovú poslednou, ale nebude.

slovakia

left justify in out

Najúspešnejšia slovenská slalomárka histórie sa rozhodla pokračovať v kariére, čo potvrdil v rozhovore pre Pravdu jej otec a tréner Timotej Zuzula. "Posledné dva roky sa rozhodujeme zo sezóny na sezónu. Skončiť chcela už teraz. Udalosti v lyžiarskej asociácii ju v tom len podporili. Ja som mal na stole už aj pracovnú ponuku z Francúzska. V pondelok, po pretekoch v Jasnej, mi zavolala a povedala: Vieš čo, otec, ideme ďalej!," uviedol T. Zuzula. Na otázku Pravdy, či zavážilo aj olympijské lákadlo pod názvom Pjongčang 2018, odpovedal: "To uvidíme po ďalšej sezóne. Tak ďaleko vo svojich úvahách v tejto chvíli nie sme." Jeho dcéra pre agentúru SITA potvrdila: "Áno, idem ďalej, lebo stále cítim motiváciu a verím, že sa ešte môžem zlepšovať."


Velez-Zuzulová (31) v sezóne SP 2015/2016 útočila na malý glóbus za celkový triumf v hodnotení slalomu. Po predposledných pretekoch v Jasnej je isté, že ho už nezíska, lebo Švédka Frida Hansdotterová už má potrebný náskok. V hre je však stále strieborná medaila v koncosezónnom slalomovom poradí, ktorú Velez-Zuzulová zatiaľ v zbierke nemá. Jej maximom v celkovom poradí najtočivejšej disciplíny v SP dosiaľ sú dve tretie miesta zo súťažných ročníkov 2007/2008 a 2012/2013, vlani skončila celkovo šiesta. Aktuálne pred finále SP vo švajčiarskom Sankt Moritzi (19. 3.) je Velez-Zuzulová v hodnotení slalomu druhá s náskokom 35 bodov pred treťou Švajčiarkou Wendy Holdenerovou a 82 bodov pred štvrtou Češkou Šárkou Strachovou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona