Velez-Zuzulová má jediný cieľ - byť na štarte slalomu na ZOH 2018

NETKY.SK • 7 Október 2017, 11:05 • 2 min
Velez-Zuzulová má jediný cieľ - byť na štarte slalomu na ZOH 2018

LYON - Slovenskú reprezentantku v alpskom lyžovaní Veroniku Velez-Zuzulová čaká po operácii pretrhnutého predného skríženého väzu pravého kolena ešte dlhá cesta rekonvalescencie, aby sa mohla postaviť na štart olympijského slalomu v kórejskom Pjongčangu, ale jej aktívna športová budúcnosť nesiaha len po podujatie pod piatimi kruhmi v roku 2018.

slovakia

left justify in out

"Zatiaľ ide všetko podľa plánu, čo ma teší. Keď sa to stalo, preblesklo mi v hlave, že je koniec. V tej chvíli som bola presvedčená, že mám po sezóne, ak nie kariére. Potom som si povedala, že vyskúšam čokoľvek, čo mi pomôže opäť postaviť sa v relatívne krátkom čase na lyže. Rozdiel je v tom, že rekonvalescencia pri tejto operácii je podstatne kratšia ako pri ostatných, ktoré poznáme. Od operácie ma koleno ani raz nezabolelo,“ uviedla v rozhovore pre denník Šport Velez-Zuzulová, ktorej vrátil olympijskú nádej lekár Bertand Sonnery-Cottet.

Skúsená slalomárka začala v pondelok s rehabilitáciou. "Venujem sa jej približne šesť hodín denne, štyri na klinike a dve doma. Od stredy som bez bariel a vo štvrtok som bola prvýkrát na stacionárnom bicykli."

Tridaťtriročná Bratislavčanka napriek úspešnému zotavovaniu ešte nemyslí na návrat do súťažného kolotoča. "Po tom, čo sa mi stalo na sústredení v Argentíne, mám jediný cieľ. Chcem byť 14. februára na štarte olympijského slalomu.“

Hoci Velez-Zuzulová zvažovala v závere uplynulej sezóny, či bude pokračovať v kariére aj v ročníku 2017/2018, najbližšie ZOH nemusia byť jej posledným vrcholom. "Ja som ani raz nepovedala, že po nadchádzajúcej zime definitívne končím. A nehovorím to ani teraz,“ vyhlásila pre sobotňajšie vydanie denníka Šport Velez-Zuzulová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona