Velez-Zuzulová legionárči u Francúzok pod vedením manžela

NETKY.SK • 5 August 2014, 11:26 • 2 min
Velez-Zuzulová legionárči u Francúzok pod vedením manžela

BRATISLAVA - Veronika Velez-Zuzulová už zabudla na strasti uplynulej zimy a má podporu partnerov.

slovakia

left justify in out

To sú najdôležitejšie tézy z tábora slovenskej lyžiarky, ktorá si v úvode olympijskej sezóny zranila koleno a po operácii musela nadobro "zabaliť" nielen Soči, ale aj celý seriál Svetového pohára. Teraz má smerom k SP i k vrcholnému podujatiu (MS vo Vaile) opäť vysoké ambície a aj kopec noviniek, najmä "legionárčenie" vo francúzskom tíme, v ktorom pôsobí tiež jej otec a hlavné slovo má jej manžel. 

 

V utorok sa médiám predstavila v Bratislave spolu so svojím najvernejším sponzorom, známou rakúskou poisťovňou. Jej predstavitelia zdôraznili, že k Veronike nepristupujú ako k pretekárke po zranení, ale ako k partnerovi po 9-ročnom vzťahu. "Veľmi si vážim túto podporu a som šťastná, že aj vďaka nej opäť môžem robiť to, čo mám veľmi rada. V tom zranení som našla výzvu," zdôraznila Zuzulová.

 

Elitná slalomárka si povedala, že z bojiska neodíde a takto kariéru neukončí. Pred tromi týždňami dovŕšila tridsiatku a na bielych svahoch sa v hustých bránkach bude zvŕtať s bohatými skúsenosťami: "Mám za sebou kus kvalitnej prípravy, aj testovanie lyží, takže koleno už znesie najvyššiu záťaž. Každý týždeň sa to zlepšuje aj na snehu a som veľmi spokojná."

 

Veronika Velez-Zuzulová už niekoľko rokov žije vo Francúzsku, po svadbe s Romainom Velezom, členom jej lyžiarskeho minitímu, sa v Alpách usadila natrvalo. Trávi tam väčšinu mimosúťažného roka: "Tím francúzskych žien ma prijal medzi seba do tréningového procesu. Navyše sa môj manžel stal trénerom francúzskeho tímu, kam patríme vlastne aj my s tatinom, fungujem teda ako Francúzka, ale som stále Slovenka. V živote so okolo seba nemala toľko ľudí a v prvé dni som sa cítila ako malé dieťa. Keď som hore vystúpila z vleku, traja tréneri sa hneď vyjadrili k mojej jazde... Je to všetko nové a z lyžovania mám ešte väčšiu radosť," vyznala sa zjazdárka, ktorá si za tie roky užila rôzne logistické i tréningové peripetie, úplne neznáme pre jej súperky z veľkých tímov. 

 

Vo francúzskom tíme bude slovenská pretekárka aj počas Svetového pohára. Velez je šéftréner, jej dlhé roky osobný kouč Timotej Zuzula sa dal teraz do služieb celého kolektívu. Zaujímavosťou je, že keďže Francúzi majú nárok stavať kurzy jedného kola na dvoch slalomoch SP, raz bude architektom trate jej manžel a raz jej otec. S tímom má za sebou už štyri výjazdy na ľadovec, ale v letnej príprave ešte nie je ani v polovici. Tento týždeň si však dopriala oddych na Slovensku: "A užívam si to. Včera som bola napríklad na Železnej studničke, proste si to užívam ináč ako keď som tu žila." 

 

O dva týždne nasleduje sústredenie v Argentíne. V Južnej Amerike absolvovala v rámci letnej prípravy už mnoho kempov a nepochybuje, že aj tento jej výdatne pomôže k súťažnej fazóne: "Tam by som už mala na snehu trénovať poriadne, teda sústavne. Možno tam absolvujem aj nejaké FIS-ové preteky." 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies