Po 1. kole Slovenky v prvej päťke, druhá Zuzulová: Mám pohodu

NETKY.SK • 15 Január 2016, 16:42 • 2 min
Po 1. kole Slovenky v prvej päťke, druhá Zuzulová: Mám pohodu

FLACHAU - Úspešným slovenským slalomárkam vyšlo v piatok popoludní 1. kolo večerného slalomu Svetového pohára.

slovakia

left justify in out

Obe sa v rakúskom Flachau usadili v popredí, Veronika Velez-Zuzulová na druhej a Petra Vlhová na piatej priečke a obe mohli v druhej jazde pomýšľať na víťazstvo.

 

Velez-Zuzulová so štartovým číslom 4 dlho viedla, lebo ukázala optimálnu symbiózu priamych línií a tempovania do úzkych oblúkov. Krok s ňou držala len elitná Švédka Frida Hansdotterová, ktorá zaostala 3 stotinky, no na úplný záver žrebovanej pätnástky Slovenku o 17 stotín nečakane predstihla Francúzka Nastasia Noensová. "Podmienky sú veľmi dobré, kopec drží. Teraz mi to ide, je to určite aj v tom materiáli a ide to aj preto, že mám celkovo svoju pohodu," vyznala sa TASR Velez-Zuzulová, ktorá demonštrovala nielen skvelú formu, ale už v tretej jazde za tri dni aj identifikáciu s profilom kopca. Plynulá trať nepotrebovala nejaké prílišné stratégie: "Po prvých pretekárkach som stihla dostať pokyny - od trénera, ktorý je so mnou na štarte. Ten dostáva pokyny od francúzskych trénerov na kopci, ale nebolo treba veľa čo referovať."

 

Petra Vlhová stratila na Noensovú 59 stotín. Jej jazda mala pódiové parametre, ale pred prvým medzičasom s dostala príliš do predklonu na špičky a šikovné vybalansovanie chyby ju stálo niekoľko desatín. "Trochu ma tam vyhodilo, lebo som príliš zabrala, ale ustála som to a išla som ďalej. Potom ma to nakoplo. Zrýchľovala som, medzičasy som mala najprv pomalšie a potom to bolo dole dobré. Piata pozícia je fajn, pôjdem ako vždy naplno a uvidíme, ako to dopadne v cieli druhého kola," konštatovala pre TASR Vlhová.

 

Už-už to vyzeralo, že ani tretíkrát nepustí vo Flachau nikoho do vedenia, ale napokon musela priestor pre líderku súťaže uvoľniť. Slovenská lyžiarka Veronika-Zuzulová, víťazka utorňajšieho štandardného nočného slalomu Svetového pohára, sa však napokon do druhého kola piatkovej nahrádzanej súťaže prebojovala z druhej pozície.

 

Veronika, ktorá mala pred tromi dňami najrýchlejší čas 1. kola, nebola ďaleko od zopakovania husárskeho kúsku. So 4-kou na kombinéze zdolala všetky spolufavoritky, ale s pätnástkou ju napokon "trhla" o 17 stotín jej tréningová kamarátka z francúzskeho družstva, Nastasia Noensová. Slovenská lyžiarka však nebola smutná a TASR prezradila opačné pocity: "Ja som rada, že ma predbehla, nepôjdem z prvej pozície a moja jazda môže byť úplne iná."

Narážala na to, že na rozdiel od utorka, keď mala po prvej jazde veľký náskok, nemohla pomýšľať na odkontrolovanie spodnej časti druhej jazdy. Na maximálny atak pódiových pozícií sa chystala aj Petra Vlhová, piata po 1. kole (+0,59 s): "Podmienky sú oveľa lepšie ako minule. Pretekárka s pätnástkou je na čele, to v utorok prakticky nebolo možné. Takže dnešná trať je super, dá sa ísť na riziko, v lyžovaní je všetko možné a v súčasnosti môže viacero dievčat vyhrať preteky."

 

Na trať s vysokým štartovým číslom 58 išla aj tretia slovenská reprezentantka Barbara Kantorová. Zaostala 59. časom kola 5,19 s a do druhého kola nepostúpila. To bolo na programe o 18.30.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies