Velez-Zuzulová chce koncom novembra na lyže

NETKY.SK • 16 Október 2013, 13:46 • 2 min
Velez-Zuzulová chce koncom novembra na lyže

BRATISLAVA - Najlepšia slovenská slalomárka Veronika Velez-Zuzulová nepôjde na operáciu kolena a olympijskú sezónu by mala začať pravdepodobne v decembri.

slovakia

left justify in out

Velez-Zuzulová (29), ktorá si pred dvoma týždňami na tréningu v rakúskom Hintertuxe poškodila predný krížny väz v kolene, zvažovala, že v prípade operačného zákroku vynechá celú nadchádzajúcu sezónu. V stredu však absolvovala vo Francúzsku ešte jedno vyšetrenie magnetickou rezonanciou a po ňom informovala, že v pôvodných plánoch začať sezónu o trochu neskôr sa nič nemení. Úvodný slalom Svetového pohára 2013/14 vo fínskom Levi v polovici novembra určite nestihne, ale druhý 17. decembra vo francúzskom Courcheveli by už chcela absolvovať.

"Zatiaľ pokračuje všetko podľa plánu. Dva týždne ako doteraz a potom dva týždne v rehabilitačnom centre. Potom už príde na rad kondičný tréning naplno a 30. novembra by som už chcela stáť na lyžiach,“ informovala Velez-Zuzulová. 

Bratislavská rodáčka žijúca vo Francúzsku Velez-Zuzulová je dlhodobá slovenská zjazdárska jednotka. V minulej sezóne vyhrala dvoje preteky Svetového pohára (Semmering, Mníchov) a v celkovom hodnotení slalomu skončila tretia. Z majstrovstiev sveta v Schladmingu pridala v najtočivejšej disciplíne siedme miesto. V príprave na novú sezónu absolvovala spoločne s talentovanou Petrou Vlhovou kondičnú prípravu vo Francúzsku, tiež päťtýždňové sústredenie v Argentíne a Čile a napokon tréning na rakúskom ľadovci, kde sa začiatkom októbra nešťastne zranila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies