Velez-Zuzulová bez operácie a na lyže už v nedeľu

NETKY.SK • 3 December 2014, 10:10 • 2 min
Velez-Zuzulová bez operácie a na lyže už v nedeľu

BRATISLAVA - Najznámejšia slovenská zjazdárka Veronika Velez-Zuzulová napokon neabsolvovala na stredu avizovanú operáciu ľavého kolena na Slovensku. Vzhľadom na menšiu závažnosť poranenia sa s realizačným tímom rozhodli, že operačný zákrok teraz nie je nevyhnutný.

slovakia

left justify in out

"Je tu aj taká možnosť, že poškodené miesto v kolene si nechám zoperovať až po sezóne. Dnes cestujem do Francúzska, kde sa zajtra stretnem s mojím fyzioterapeutom a kondičným trénerom a už túto nedeľu by som si chcela vyskúšať voľné lyžovanie," informovala Velez-Zuzulová. 

 

Koncom tohto týždňa sa rozhodne, či sa najbližší slalom Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní uskutoční 14. decembra podľa plánu vo francúzskom Courcheveli alebo v náhradnom dejisku švédskom Aare. Francúzi avizovali problémy so zasnežovaním. "Podľa toho by som sa zariadila, či zostanem trénovať vo Francúzsku alebo odletím do Švédska. Oproti pôvodnému plánu by som teda mala absolvovať aj tieto preteky," doplnila Velez-Zuzulová. 

 

Pôvodná "operačná" verzia brala do úvahy trojtýždňovú prestávku a návrat do kolotoča SP až na sklonku roka v rakúskom Semmeringu (29. 12.). Práve v Semmeringu pred dvoma rokmi dosiahla slovenská slalomárka vytúžené prvé víťazstvo v pretekoch Svetového pohára. 

 

Dvakrát tretia žena celkového poradia Svetového pohára v slalome Velez-Zuzulová vynechala celú uplynulú sezónu pre vážne zranenie kolena, následnú operáciu a potom dlhú rehabilitáciu. Pred vyše dvoma týždňami vo fínskom Levi obsadila 30-ročná Slovenka žijúca vo francúzskom Annecy pri svojom návrate do SP po jeden a pol roku 14. priečku. Neskôr vynechala slalom v americkom Aspene pre avizované problémy s kolenom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies