Velenie Doneckej ľudovej republiky vyhlásilo o úplnej pripravenosti na dodržiavanie prímeria od 1. júla

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 00:56 • 2 min
Velenie Doneckej ľudovej republiky vyhlásilo o úplnej pripravenosti na dodržiavanie prímeria od 1. júla

DONECK - Predtým, kontaktná skupina pre riešenie konfliktu na východe Ukrajiny oznámila režim prímeria od 1. júla v súvislosti so začiatkom zberu úrody. Informuje TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ozbrojené sily samostatne vyhlásenej Doneckej ľudovej republiky sú plne pripravené na splnenie primeria, vyhláseného od 1. júla účastníkmi kontaktnej skupiny na riešenie situácie na východe Ukrajiny, v súvislosti so začiatkom zberu úrody. O tom v sobotu informoval vedúci tlačovej služby ozbrojených síl Doneckej ľudovej republiky Daniel Bezsonov.
     

"Bola vyhlásená dohoda o začiatku "chliebového" prímeria od 1. júla 2018. Zo svojej strany potvrdzujeme plnú pripravenosť dodržiavať toto rozhodnutie," uvádza jeho slová Donecka tlačová agentúra. 
     

Predtým, 27. júna o pripravenosti dodržiavať prímerie vyhlásili v ľudovej milícií samostatne vyhlásenej Luhanskej ľudovej republiky. 
     

Kontaktná skupina pre riešenie konfliktu na východe Ukrajiny, na stretnutí 27. júna v Minsku, oznámila ďalšie prímerie. Tentokrát strany sľubujú "zastavenie ohňa" od 1. júla, v súvislosti so začiatkom zberu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona