Velďáková v Brne splnila B-limit na MS

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 18:44 • 2 min
Velďáková v Brne splnila B-limit na MS

BRNO - Slovenská reprezentantka Jana Velďáková (VŠC Dukla B. Bystrica) vyhrala súťaž diaľkarok na 8. ročníku Veľkej ceny Brna a Juhomoravského kraja výkonom 669 cm a splnila B-limit na augustové MS v atletike v Moskve. Od prísnejšieho "áčkového limitu" delilo zverenku trénera Radoslava Dubovského iba 6 cm. Za osobným rekordom z roku 2008 zaostala Velďáková iba o 3 cm.

slovakia

left justify in out

"Po prvých dvoch pokusoch, v ktorých prešliapla, to nevyzeralo dobre. Musela sa zachraňovať v súťaži. V treťom však s 15-centimetrovým odrazom pred doskou dosiahla 623 cm. Celý čas fúkal protivietor, no v záverečnom pokuse Janka využila takmer bezvetrie (+0,4 m/s) a skočila 669 cm. Priznávam, nepočítal som, že už v druhých pretekoch dosiahne takýto výkon. Na začiatku pretekov som bol dosť skeptický, ako to celé dopadne. Konečne jej však vyšiel skok, hoci len jeden. Ešte sa stále len hľadá, nevychádzal jej rozbeh,“ komentoval Velďákovej brnianske vystúpenie tréner 

V Brne štartovala aj ďalšia slovenská diaľkarka Renáta Medgyesová, ktorá skočila 635 cm a obsadila 3. miesto. "S drobným prešľapom mala aj lepší skok, okolo 655 cm. S Renátiným výkonom som po jej chorobe spokojný, celkom sa mi jej účinkovanie v sektore pozdávalo. Veľmi dobre sa popasovala aj s meniacim sa vetrom," uviedol Medgyesovej kouč Vladimír Bezdíček. 

Pre Janu Velďákovú B-limit ešte neznamená istotu štartu na MS. Platí totiž, že s "béčkom môže štartovať maximálne jeden pretekár v disciplíne. V prípade, že aj Medgyesová splní iba B-limit, o účasti v Moskve rozhodnú majstrovstvá SR. Ak ktorákoľvek zo slovenských diaľkarok prekoná A-limit, potom druhej stačí aj slabší béčkový. 

Splnený limit na MS v Moskve už majú šiesti chodci: Matej Tóth (A-limit na 20 aj 50 km), Anton Kučmín (A-limit na 20 km), Dušan Majdán (A-limit na 50 km a B-limit na 20 km), Miloš Bátovský (B-limit na 50 km), Mária Czaková (A-limit) a Mária Gáliková (B-limit). Okrem nich aj kladivárka Martina Hrašnová (A-limit), maratónkyňa Katarína Berešová (je len jeden typ limitu), kladivár Marcel Lomnický (B-limit) a diaľkarka Jana Velďáková (B-limit).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies